Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/04/2006

Περιοδεία αντιπροσωπείας ΣΥΝ στο Περιστέρι

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος μαζί με την Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, την Σοφία Αλεξοπούλου, υποψήφια Δήμαρχο Περιστερίου με την «Ανάπλαση» και άλλα στελέχη του ΣΥΝ έκανε περιοδεία το Σάββατο 15/4/06 στο εμπορικό κέντρο του Περιστερίου και συζήτησε με τους καταστηματάρχες αλλά και με τους καταναλωτές για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην αγορά της περιοχής.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Περιστερίου κ. Κ. Μαυροειδής, επεσήμανε ότι τα βασικά προβλήματα στην αγορά του Περιστερίου δημιουργούνται από το κυκλοφοριακό πρόβλημα, την έλλειψη πεζοδρόμων και πάρκιγκ και την άναρχη και απρογραμμάτιστη δόμηση της περιοχής.

Μετά την περιοδεία ο Αλ. Αλαβάνος έκανε την εξής δήλωση:

«Κάναμε μια περιοδεία στην αγορά του Περιστερίου, πριν από τις γιορτές . Να πούμε ότι είναι μια αγορά που δεν δέχθηκε να εφαρμόσει τελικά τις ρυθμίσεις για το διευρυμένο ωράριο, το οποίο δεν έφερνε ούτε αύξηση της απασχόλησης, ούτε αύξηση του τζίρου. Τα στοιχεία που παίρνουμε από πολλούς καταστηματάρχες είναι ότι υπάρχει μεγάλη πτώση της αγοραστικής κίνησης, γενικά όλο το χρόνο-αυτές οι μέρες βέβαια είναι λίγο πιο ζωντανές-η οποία οφείλεται κυρίως στην εισοδηματική πίεση που έχουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους και στις ανατιμήσεις που γίνονται. Επομένως το ζήτημα δεν είναι πόσο χρόνο θα λειτουργούν τα καταστήματα, αν θα λειτουργούν και τις Κυριακές ή και τα μεσάνυχτα, αλλά πόση αγοραστική δύναμη θα έχει ο πολίτης. Γι αυτό πρέπει να χτυπηθεί η ακρίβεια και να υπάρξουν μέτρα για την αναβάθμιση του εισοδήματος των πλατειών κατηγοριών των εργαζομένων.

Επίσης έβαλαν ζητήματα όπως είναι ο προγραμματισμός για την επίλυση του κυκλοφοριακού, η ύπαρξη θέσεων για πάρκιγκ τα οποία είναι σημαντικά. Αν λυθούν αυτά, οπωσδήποτε η αγορά θα είναι πιο λειτουργική και θα ανακουφιστεί.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου