Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/11/2008

Δήλωση Δημ. Στρατούλη σχετικά με τη συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή και της Υπουργού Απασχόλησης κας. Φ. Πετραλιά

Σχετικά με τη συνάντηση του Πρωθυπουργού κ.Κ.Καραμανλή και της Υπουργού Απασχόλησης κας. Φ.Πετραλιά και όσα ανακοινώθηκαν για την ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, έκανε την εξής δήλωση:

«Τελικά αποδείχτηκε «άνθρακας ο θησαυρός» όσον αφορά τα κυβερνητικά μέτρα για την ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων απέναντι στην οικονομική κρίση.

Η κυβέρνηση, ενώ στους τραπεζίτες δίνει σκανδαλωδώς και τζάμπα 28 δις ευρώ, για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους δεν διαθέτει ούτε λίγα ψίχουλα.

Η ανεργία δεν θα αντιμετωπιστεί με νέες δωρεάν επιχορηγήσεις στις επιχειρήσεις για να δημιουργήσουν ανακυκλούμενες θέσεις ελαστικής απασχόλησης. Χρειάζονται, αντιθέτως, η δραστική αύξηση των δημόσιων επενδύσεων και των δημόσιων δαπανών για κοινωνικές πολιτικές, μαζικές προσλήψεις στην υγεία, παιδεία, πρόνοια, προστασία περιβάλλοντος και στην πολιτική προστασία, καθώς και απαγόρευση των απολύσεων ιδιαίτερα στις κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Η οικονομική συμπίεση των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με λόγια του αέρα, αλλά με διορθωτικές αυξήσεις 200 ευρώ μηνιαία για το 2008, και επιπλέον 100 ευρώ μηνιαία το 2009 για μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ανεργίας, με επίδομα θέρμανσης σε όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους και ανέργους, και με αντιμετώπιση της ακρίβειας, με πάγωμα ή και μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ και με ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των δανειοληπτών και μείωσης των ληστρικών τραπεζικών επιτοκίων.

Τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης δεν πρέπει να τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι–άνεργοι–συνταξιούχοι που είναι τα θύματά της, αλλά οι τραπεζίτες και το κεφάλαιο που την προκάλεσαν».

To Γραφείο Τύπου