Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/04/2006

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος παρευρέθηκε σήμερα σε εκδήλωση-χάπενινγκ που έκαναν οι γυναίκες του Συνασπισμού στην Ομόνοια για την ακρίβεια και την ανεργία, και έκανε την εξής δήλωση:

«Νομίζω ότι είναι μια σημαντική και συμβολική εκδήλωση αυτές τις μέρες του Πάσχα, που περιμένει η οικογένεια να περάσει καλύτερα.

Τώρα πλέον, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, συνταξιούχοι, άνεργοι, χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι, εργαζόμενοι και εργαζόμενες με μερική απασχόληση, πιέζονται από τη μια από τα χαμηλά εισοδήματα και από την άλλη από την ακρίβεια.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα τόσο για την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων και το άνοιγμα θέσεων απασχόλησης, όσο και για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Για παράδειγμα, είναι απαράδεκτο, το γεγονός ότι τα σούπερ -μάρκετ, τα οποία παραβίαζαν συστηματικά το νόμο περί ανταγωνισμού και στα οποία επιβλήθηκαν ποινές, οι ποινές αυτές μειώθηκαν ήδη κατά 80%, μέσα από διαδοχικές νομικές διαδικασίες στη δικαιοσύνη. Αυτός δεν είναι τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια και τη φτώχια που υπάρχει για μεγάλο μέρος του πληθυσμού.»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου