Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/11/2008

Επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλ.Τσίπρα, στο ΕΚΑΒ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θαν. Λεβέντης επισκέφθηκαν σήμερα το ΕΚΑΒ και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους.

Αμέσως μετά  ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε δηλώσεις και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

«Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ και με το σωματείο τους και να διαπιστώσουμε από κοντά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και σε ασθενοφόρα, ελλείψεις που δεν είναι κάτι το οποίο μας ξαφνιάζει.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε απαξίωση. Και είναι αδιανόητο σήμερα πολίτες να χάνουν τη ζωή τους, για περιστατικά τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί, αν δεν υπήρχε η αδυναμία γρήγορης διακομιδής στα νοσοκομεία.

Το ΕΣΥ είναι η μεγάλη πληγή μας. Και κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται για αδυναμία της κυβέρνησης, όλων των τελευταίων κυβερνήσεων που απαξίωσαν το σύστημα υγείας, αλλά για συνειδητή επιλογή, προκειμένου να συνεχίσουν να κερδίζουν και να αυξάνεται η κερδοφορία των ιδιωτών που επενδύουν σε νοσοκομεία, των ιδιωτών που επενδύουν στο χώρο της υγείας.

Είναι μια κατάσταση που έχει φτάσει στο απροχώρητο. Χρειάζεται ριζική αλλαγή πολιτικής, ενίσχυση των δημόσιων δαπανών για την υγεία και εκ βάθρων ανασυγκρότηση του ΕΣΥ.

-    Κάποιοι λένε ότι με τα χρήματα ενός σκανδάλου….  Θα μπορούσε να αυξηθεί ο στόλος των ασθενοφόρων.. Κάποιοι άλλοι λένε ότι η κυβέρνηση τα 28 δις ? που δίνει στις τράπεζες θα μπορούσε να τα είχε διαθέσει διαφορετικά κι ένα ποσό να πήγαινε στη δημόσια υγεία…

Μέχρι σήμερα έλεγαν ότι προτάσεις και οι θέσεις της Αριστεράς για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, της υγείας, της παιδείας ήταν ανέφικτες και ανεδαφικές. Σήμερα βλέπουμε ότι χρήματα υπάρχουν, πλούτος υπάρχει, μόνο που διανέμεται με τέτοιο τρόπο ώστε να επιστρέφει σ΄ αυτούς που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πλουσιότεροι και να φεύγει απ΄ αυτούς που στενάζουν κι έχουν γίνει φτωχότεροι.

Όλα τα προηγούμενα σκάνδαλα αλλά κυρίως η πρόσφατη κατεύθυνση της πολιτικής της κυβέρνησης να στηρίξει τους τραπεζίτες, που είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, αναδεικνύουν ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση να στηριχτεί η κοινωνία που στενάζει. Στην θέση της υπάρχει η πολιτική βούληση να στηριχθούν αυτοί που κερδοσκοπούν.

-    Η κυβέρνηση έχει 151 βουλευτές..  Βλέπετε εκλογές; .. Πόσο εύθραυστη είναι αυτή η  πλειοψηφία..

Το πρόβλημα της κυβέρνησης δεν είναι η ανταρσία των βουλευτών της, αλλά η ανταρσία της κοινωνίας στην πολιτική της. Είτε κάνει αύριο εκλογές, είτε αργότερα, θα αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα. Το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι η πολιτική της. Μιας πολιτική που πρέπει να ανατραπεί.»

To Γραφείο Τύπου