Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
11/11/2008

Δήλωση συμπαράστασης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Φιλίνη με αφορμή την εξέλιξη της δίκης της κας Μαργαρίτας Καραβασίλη

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αʼ Αθήνας 'Αννα Φιλίνη, με αφορμή την εξέλιξη της δίκης της κατηγορούμενης για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου πρώην Γενικής Επιθεωρήτριας Περιβάλλοντος κ. Μαργαρίτας Καραβασίλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου στη διωκόμενη πρώην Επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη, η οποία σύρεται σε δίκες για το μόνο λόγο ότι εκπλήρωσε την από το νόμο προβλεπόμενη υποχρέωσή της για υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους και για ευσυνείδητη εκπλήρωση των καθηκόντων της. Στη θέση του απολογούμενου θα έπρεπε σήμερα να βρίσκεται το ΥΠΕΧΩΔΕ, το οποίο όχι μόνο αφήνει εκτεθειμένους σε πιέσεις πολιτικών και επιχειρηματιών τους αρμόδιους για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων υπαλλήλους του, αλλά τελικά τους τιμωρεί κιόλας για την νομιμότητα των υπηρεσιακών ενεργειών τους και το σθένος τους να μην υποκύψουν στις πολλαπλές πιέσεις. Θα αναμέναμε από τον νυν Επιθεωρητή Περιβάλλοντος κ. Δερμιτζάκη, αντί να προβαίνει σε εκδικητικές μηνύσεις, να στραφεί στο κρίσιμο έργο της ουσιαστικής προστασίας του περιβάλλοντος και τα τεράστια προβλήματα της χώρας μας, όπως είναι το ζήτημα του Ασωπού.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να θεωρήσουμε την περίπτωση της κ. Καραβασίλη ως μεμονωμένη: πέρα από τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης (όπως αναδείχθηκε με την πρόσφατη παραίτηση των δύο εισαγγελέων στην υπόθεση Βατοπαιδίου), επιχειρεί να ελέγξει και την ίδια τη σφαίρα της δημόσιας διοίκησης, αποδεικνύοντας ότι η περιβόητη ʽεπανίδρυση του κράτουςʼ εξελίσσεται σε διάλυσή του.»

To Γραφείο Τύπου