Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/11/2008

Επιστολή του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνου προς τον Πρόεδρο της βουλής για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομική κρίση, την αύξηση της ανεργίας, την ακρίβεια

Ο  Πρόεδρος της  Κ.Ο. του  ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος ζητάει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομική κρίση, την επερχόμενη νέα αύξηση της ανεργίας, την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, την καλπάζουσα ακρίβεια, την διεύρυνση των οικονομικών ανισοτήτων και την ραγδαία αύξηση του αριθμού όσων ζουν κάτω του ορίου της φτώχειας»

Το πλήρες κείμενο της επιστολής ακολουθεί:

«Προς τον αξιότιμο
Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Κον Δημήτριο  Σιούφα

Κύριε Πρόεδρε,

 H μεγάλη  οικονομική κρίση, η επερχόμενη  νέα αύξηση της ανεργίας, η επιδείνωση των  εργασιακών σχέσεων, η καλπάζουσα ακρίβεια, η διεύρυνση των οικονομικών ανισοτήτων, η ραγδαία αύξηση  του αριθμού όσων ζουν κάτω του ορίου της φτώχειας, έχουν δικαιολογημένα προκαλέσει ένα τεράστιο αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.

Σήμερα  όλο και περισσότεροι πολίτες απορρίπτουν τα «αγοραία» δόγματα, απαιτούν  μεγαλύτερη και δυναμικότερη παρουσία  του κράτους στην οικονομία και ζητούν  διεύρυνση του δημόσιου χώρου και αύξηση των κοινωνικών αγαθών. Αντιλαμβάνονται ότι χρειάζεται να ανατραπεί όλο το θεσμικό πλαίσιο των ελαστικών  εργασιακών σχέσεων, να σταματήσει η θεσμοθετημένη αυθαιρεσία της εργοδοσίας που έχει  διαλύσει κάθε εργασιακό δικαίωμα και έχει  μετατρέψει  το εργασιακό περιβάλλον  σε  ζούγκλα.

Οι πολίτες  γνωρίζουν σήμερα  ότι  οι ιδιωτικοποιήσεις και τα τεράστια κέρδη των επιχειρήσεων, που  ενισχύθηκαν με φορολογικές ελαφρύνσεις και σκανδαλώδεις απαλλαγές, με την απορύθμιση  των  εργασιακών σχέσεων, με την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, έχουν μειώσει δραματικά  το επίπεδο ζωής, τα δικαιώματα και τις προσδοκίες εκατομμυρίων συμπολιτών μας.

Με αυτές τις σκέψεις ζητάμε να πραγματοποιηθεί,  σύμφωνα με το άρθρο 143, παράγραφος 2 του Κανονισμού της Βουλής, προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων.»