Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/04/2006

Συνάντηση εκπροσώπων εργαζομένων της ΕΒΖ με αντιπροσωπεία του ΣΥΝ

Μετά από αίτημα των συνδικαλιστικών Οργανώσεων των εργαζομένων στην ΕΒΖ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, αποτελούμενη από τον Γεν. Γραμματέα της ΚΠΕ Νίκο Χουντή, το μέλος της Π.Γ. Γιάννη Τόλιο και το Γιώργο Μπενάτο υπεύθυνο τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΝ.

Οι εργαζόμενοι ανέπτυξαν τις θέσεις και ανησυχίες τους για τις δυσμενείς επιπτώσεις που προέρχονται από τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της Ζάχαρης. Τόνισαν την αντίθεση τους στο διαφαινόμενο κλείσιμο τουλάχιστον δύο από τα πέντε Ζαχαρουργεία της χώρας που θα οδηγήσει στην ανεργία χίλιους περίπου μόνιμους και δύο χιλιάδες εποχιακούς εργαζόμενους στον όλο τομέα και ζήτησαν τη στήριξη τους. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ συμφώνησε με τις απόψεις των εργαζομένων και τόνισε ότι:

Οι δυσμενείς εξελίξεις είναι αποτέλεσμα της αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζεται με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ.

Η νέα ΚΑΠ θα οδηγήσει στην ανεργία και άλλους εργαζόμενους (καπνό, βαμβάκι, σιτηρά, κλπ.)

Η απόφαση για πλήρη αποδέσμευση της παραγωγής από τις επιδοτήσεις ήταν μεγάλο λάθος που έπραξαν τόσο τα δύο μεγάλα κόμματα όσο και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ.

Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι η αγωνιστική αντίδραση των αγροτών και των εργαζομένων σ’ αυτούς τους κλάδους.

Η πρόταση για την μετατροπή των δύο Ζαχαρουργείων σε βιομηχανικές μονάδες βιοκαυσίμων, δεν έχει κανένα άμεσο αποτέλεσμα γιατί χρειάζεται έρευνα, οργάνωση και υποδομές που ξεπερνάνε τα πέντε χρόνια τουλάχιστον.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ διαβεβαίωσε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν, μέσα και έξω από τη βουλή, για να προασπίσει τα δίκαια συμφέροντα τους.

Το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου