Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/11/2008

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ HΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ - Δήλωση Προέδρου ΣΥΝ Αλ.Τσίπρα στη διαδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ έξω από υποκατάστημα της Εθνικής στην Κομοτηνή

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, στα πλαίσια της πανελλαδικής δράσης που έχει προγραμματίσει για σήμερα Πέμπτη ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς για τις τράπεζες με κεντρικό σύνθημα «Μέτρα για την κοινωνία και όχι για τους τραπεζίτες», συμμετείχε στη διαδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ έξω από υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Κομοτηνή.

Ο Αλ. Τσίπρας σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους τόνισε:

«Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς σήμερα σχεδόν σε όλες τις πόλεις της χώρας διαδηλώνει έξω από τα καταστήματα των τραπεζών.

Εμείς δεν επιλέξαμε να συναντηθούμε με τους τραπεζίτες στα γραφεία μας και να τους κάνουμε συστάσεις. Διότι ξέρουμε ότι δεν παίρνουν από λόγια. Διότι ξέρουμε ότι έχουν απύθμενο θράσος. Όλα τα προηγούμενα χρόνια κερδίζανε σε βάρος της κοινωνίας. Ξεζούμιζαν του πολίτες. Και σήμερα κάθε ελληνικό νοικοκυριό είναι καταχρεωμένο στις τράπεζες. Και ξέρουμε ότι την οικονομική κρίση, που έρχεται, θα κληθούν πάλι να την πληρώσουν τα χαμηλά εισοδήματα, οι πολίτες που βρίσκονται στο φάσμα της ανεργίας, οι έλληνες που όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν από το υστέρημά τους γιʼ αυτό που ονομάστηκε ανάπτυξη και τώρα θα πληρώσουν και αυτό που ονομάζεται κρίση.

Η συμπαιγνία κυβέρνησης και τραπεζών, την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει πως δεν βλέπει, πρέπει να σταματήσει. Και ο μόνος τρόπος για να σταματήσει είναι οι πολίτες να αντισταθούν.

Καλούμε άμεσα την κυβέρνηση να αλλάξει άρδην πολιτική. Και τα 28 δις να μην τα δώσει για να στηρίξει τα ελλείμματα των τραπεζιτών, αλλά να τα δώσει για να ενισχύσει την κοινωνία. Και καλούμε άμεσα τους τραπεζίτες να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να συνεχίζουν την αισχροκέρδεια σε μια περίοδο που η κοινωνία στενάζει. Δεν μπορεί στην Ευρώπη τα επιτόκια να μειώνονται και στη χώρα μας να αυξάνονται. Δεν μπορεί το επιτόκιο των πιστωτικών καρτών να έχει φτάσει στο 22% και δεν μπορεί να βγάζουν σε πλειστηριασμούς πρώτη κατοικία συνταξιούχων ή ανθρώπων με πολύ χαμηλά εισοδήματα για 500 και 1500 και 2000 ευρώ. 

Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει. Και ο μόνος τρόπος για να σταματήσει είναι να πάρουμε όλοι οι πολίτες την κατάσταση στα χέρια μας. Δεν πάει άλλο.

To Γραφείο Τύπου