Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/11/2008

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΝ σχετικά με την διακοπή των μαθημάτων των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Εκπαίδευσης

Σχετικά με την διακοπή των μαθημάτων των μαθητών και μαθητριών των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Εκπαίδευσης λόγω της μη ανανέωσης της σύμβασης των οδηγών και των συνοδών των σχολικών λεωφορείων για την μεταφορά τους, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ επισημαίνει:

«Στο πλαίσιο της απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης ζούμε πλέον τον πλήρη εκφυλισμό της ειδικής εκπαίδευσης. Η έλλειψη προγραμματισμού για τη μεταφορά των μαθητών που φοιτούν σε  Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, οδήγησε φέτος στην πρωτοφανή, εν μέσω της σχολικής χρονιάς, διακοπής των μαθημάτων τους.

Μετά από τις κυβερνητικές φιέστες στο Ζάππειο Μέγαρο για την παρουσίαση του Νομοσχεδίου σχετικά με την Ειδική Εκπαίδευση και την σωρεία υπομνημάτων και καταγγελιών που ακολούθησαν από τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο αναπηρικό κίνημα, τους ειδικούς εκπαιδευτικούς και τους γονείς και κηδεμόνες μαθητών και μαθητριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σχετικά με αυτό η Κυβέρνηση κατάφερε και πέρασε με περίσσεια αλαζονεία έναν Νόμο - ντροπή για τα δεδομένα της Ειδικής Εκπαίδευσης.

Προς επίρρωση της τραγικής πραγματικότητας που δημιουργούν τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και οι λύσεις – μπαλώματα του Υπουργείου Παιδείας, η χθεσινή ανακοίνωση από τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής της Επικράτειας της διακοπής των μαθημάτων των μαθητών και μαθητριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες λόγω της μη ανανέωσης της σύμβασης των οδηγών και συνοδών των σχολικών λεωφορείων για την μεταφορά τους στο σχολείο τους!

Διαρκείς όμηροι, οι μαθητές και οι μαθήτριες με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι γονείς και κηδεμόνες τους και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι για τους περισσότερους από τους οποίους η δίμηνη σύμβαση έχει ήδη λήξει χωρίς οι ίδιοι να την έχουν καν υπογράψει και χωρίς να διαφαίνεται η προοπτική ανανέωσής της αφού το Υπουργείο Παιδείας μεθοδεύει την ένταξη και των συνοδών και των οδηγών των σχολικών λεωφορείων στην ολοένα και διευρυνόμενη μορφή εργασίας με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Ο Συνασπισμός συμπαρίσταται στο αυτονόητο αίτημα των μαθητών σχολείων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και των γονέων τους για την απρόσκοπτη  πρόσβασή τους στην εκπαίδευση. Η Κυβέρνηση οφείλει να υπερασπίσει το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση και να εξασφαλίσει άμεσα και διαχρονικά τη διευθέτηση του συγκεκριμένου προβλήματος δημιουργώντας νέες θέσεις αξιοπρεπούς και μόνιμης εργασίας για τους οδηγούς των σχολικών».

To Γραφείο Τύπου