Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
13/11/2008

Σύγχρονοι εργασιακοί «Καιάδες»

Ερώτηση Φ.Κουβέλη προς την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

Εργαζόμενη στην Αγροτική Ασφαλιστική με διαδοχικές συμβάσεις από το 2001, μητέρα ανήλικου τέκνου, έγκυος και άτομο με ειδικές ανάγκες, απολύθηκε από την εργασία της.

Η εν λόγω υπάλληλος, η οποία  εργαζόταν από την άνοιξη του έτους 2001  με διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες και ανανεώνονταν, με πρόδηλη έτσι την ύπαρξη σύμβασης αορίστου χρόνου,  πρόσφατα ενημερώθηκε ότι  η σύμβασή της δεν ανανεώθηκε, παρά το γεγονός ότι η ίδια είχε ήδη γνωστοποιήσει την εγκυμοσύνη της στην υπηρεσία.  

Σημειώνουμε ότι ο σύζυγος της εν λόγω υπαλλήλου είναι επίσης άτομο με ειδικές ανάγκες και ότι η οικογένεια έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Επειδή η ως άνω παράνομη και ανάλγητη απόφαση της εργοδοσίας αντίκειται σε οποιαδήποτε έννοια στοιχειώδους ηθικής, αλληλεγγύης και νομιμότητας,

            Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

•    Με ποιο σκεπτικό ελήφθη η απόφαση της μη ανανέωσης των επί οκταετία διαδοχικών συμβάσεων της ανωτέρω υπαλλήλου;

•    Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να αρθεί η εν λόγω άδικη  και παράνομη απόφαση;

•    Με ποιο τρόπο θα προστατευθούν αποτελεσματικά  από τον κοινωνικό και εργασιακό αποκλεισμό οι πολίτες που δοκιμάζονται από αντίστοιχες πρακτικές επίδειξης  αναλγησίας και προσβολής των εργασιακών τους δικαιωμάτων;

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης