Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/04/2006

Ο Αλέκος Αλαβάνος με τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνος, μαζί με τους Στ.Μπαγεώργο, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, επισκέφθηκε σήμερα το Β’ ΚΑΠΗ του Δήμου Ν. Σμύρνης σε μια συμβολική έκφραση τιμής στην τρίτη ηλικία, τις μέρες του Πάσχα.

Κατά την μικρή εκδήλωση που έγινε τραγούδησε η χορωδία του ΚΑΠΗ, παρουσία και του δημάρχου Ν. Σμύρνης κ. Γ.Κουτελάκη.

Αμέσως μετά, ο Αλ.Αλαβάνος μίλησε στους συγκεντρωμένους και τόνισε τα εξής:

«Σήμερα ξεκινάει η Μεγάλη Εβδομάδα. Είναι μια εβδομάδα συμβολικής λύπης και πόνου, αλλά για μας ξεκίνησε χαρούμενα. Το ΚΑΠΗ σας είναι μια χαρούμενη γωνιά με πολιτιστική και δημιουργική δράση.

Για μας, την Αριστερά, η τρίτη ηλικία δεν είναι ένα ρετάλι της ζωής , αλλά η ηλικία της μεγάλης ελευθερίας. Είναι μια μεγάλη φάση της ζωής μας που πρέπει να στηρίξει η πολιτεία για να μπορεί ο άνθρωπος να ζει μέσα σε συνθήκες μεγαλύτερης δραστηριότητας και πολιτιστικής δημιουργίας.

Θα πρέπει να διαβάσετε το βιβλίο του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, «Έρωτες στα χρόνια της χολέρας». Το βιβλίο λέει πώς άνθρωποι που έφτασαν στα 75 και στα 80 τους μπορούν να ζήσουν τον έρωτα όπως τον ζει ένας νέος 18άρης.

Εμείς διαλέξαμε να κάνουμε αυτή τη συμβολική επίσκεψη και μ΄ αυτό τον τρόπο να τονίσουμε την ανάγκη το κράτος να σταθεί στην τρίτη ηλικία και να σταματήσει αυτή η κατάσταση, ένα μέρος των συνταξιούχων, ιδιαίτερα του ΟΓΑ, να έχει ουσιαστικά ένα επίδομα πρόνοιας όπως και το 70% των υπολοίπων που ανήκουν σε άλλα ταμεία, να παίρνει κάτω από 600 ευρώ. Πρέπει να υπάρχει μια αίσθηση αξιοπρέπειας για την τρίτη ηλικία και να τους δίνεται η δυνατότητα για μια ζωή που να ανταποκρίνεται σε όλες αυτές τις δεκαετίες μόχθου προσφοράς που προηγήθηκαν.

Σας εύχομαι καλό Πάσχα με τους φίλους και τις οικογένειές σας. Επίσης εύχομαι να ξαναβρεθούμε εδώ πάλι του χρόνου με τον ίδιο δήμαρχο, γιατί πρέπει να αντισταθούμε σε μια προσπάθεια από ορισμένα κόμματα, που πιστεύουν ότι οι πολίτες είναι αγέλη.»

Ο κ. Γ.Κουτελάκης τόνισε τα εξής:

«Υποδεχθήκαμε σήμερα τον Πρόεδρο του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνο, στα ΚΑΠΗ της Ν. Σμύρνης, που σε λίγο θα αυξηθούν και από 2 θα γίνουν 4, για να του δείξουμε κι εμείς τη δουλειά που κάνουμε στην τρίτη ηλικία. Με σεβασμό και αγάπη σ΄ αυτές τις ηλικίες, τους παρέχουμε τη δυνατότητα να περνούν ευχάριστες ώρες με κοινωνικότητα, με ενδιαφέροντα και με ψυχαγωγία. Τον ευχαριστούμε για την παρουσία του, που έδωσε την ευκαιρία να εκφράσει τις πολιτικές του θέσεις για τον τρόπο που η πολιτεία πρέπει να αντιμετωπίζει την τρίτη ηλικία , η οποία έχει τα δικά της δικαιώματα.»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου