Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/11/2008

Δήλωση Δ. Στρατούλη σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών κι Επικοινωνιών κ. Χατζηδάκη μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό

«Η κυβέρνηση επιμένει να ολοκληρώσει εν μέσω οικονομικής κρίσης το εθνικό, οικονομικό και πολιτικό έγκλημα της διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής. Οι συνέπειες από την απώλεια του εθνικού αερομεταφορέα θα είναι ανυπολόγιστες για τη χώρα μας, για την περιφερειακή και τουριστική ανάπτυξη, για τις τιμές, αλλά ακόμα και για την ασφάλεια των πτήσεων, αφού οι νέοι ιδιώτες ιδιοκτήτες της το πρώτο που θα μειώσουν θα είναι το κόστος συντήρησης των αεροπλάνων.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση και ειδικά ο κύριος Χατζηδάκης, για να ολοκληρώσει το συμβόλαιο θανάτου της Ολυμπιακής και των δημόσιων υποδομών αερομεταφορών της χώρας μας, μέσω των ΣΔΙΤ οδηγεί σε ξεπούλημα σε ιδιωτικά συμφέροντα και τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, ενώ βγάζει νοκ-άουτ και τον ΟΤΕ από το πρόγραμμα οπτικών ινών νέας γενιάς αξίας 2 δις ευρώ προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.

Ο κύριος Χατζηδάκης με τη φόρα που έχει πάρει σε λίγο, εάν τον αφήσουμε, είναι ικανός να ξεπουλήσει και την Ακρόπολη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες, αφού στο τέλος αυτοί θα πληρώσουν το βαρκάρη, να κινητοποιηθούν για να σταματήσουν αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση πριν διαλύσει και ξεπουλήσει ολόκληρη τη χώρα».

To Γραφείο Τύπου