Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/04/2006

Ματαίωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ την επίσκεψή του στην ΕΑΒ

"Πρόκληση και γελοιότητα από την κυβέρνηση"

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος ματαίωσε την αυριανή του επίσκεψη στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία μετά την γνωστοποίηση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΑΒ ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος τηλεοπτικών συνεργείων, συμπεριλαμβανομένης και της δημόσιας τηλεόρασης, σε μη διαβαθμισμένους χώρους, όπως το εστιατόριο της ΕΑΒ, όπου θα γίνονταν η συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ με τους εργαζόμενους.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση, σε μία επίδειξη αντιδημοκρατικής νοοτροπίας, θέτει ανεπίτρεπτους περιορισμούς στον ανοιχτό διάλογο των κομμάτων της αντιπολίτευσης με τους εργαζόμενους στις δημόσιες επιχειρήσεις. Η κατ΄ εντολή του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΑΒ απόφαση, μετά από ανάλογη απόφαση του Διοικητή του ΟΤΕ, να απαγορεύσει την είσοδο ακόμη και της δημόσιας τηλεόρασης, μαζί με την αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, έχει φτάσει σε σημείο πρόκλησης και γελοιότητας όπου:

α) Με άδεια της ίδιας Διεύθυνσης περιόδευσαν στους χώρους της ΕΑΒ οι κάμερες όλων των τηλεοπτικών σταθμών και 150 χιλιάδες πολίτες με προσωπικές κάμερες, κινητά τηλέφωνα με βιντεοσκόπηση κ.λπ. πριν λίγους μήνες, τον Σεπτέμβριο του 2005,κατά τη διάρκεια της πολυδιαφημισμένης από τις τηλεοράσεις έκθεσης «Air Show”.

β) Στους χώρους της ΕΑΒ έχει γυριστεί η ερωτική τηλεοπτική σειρά «Αέρινες σιωπές» για τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA...

Καταγγέλλουμε αυτές τις ενέργειες ακραίας υποκρισίας και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για το δικαίωμα των εργαζομένων να επικοινωνούν με τα κοινοβουλευτικά κόμματα στο φως, και όχι στο σκοτάδι, όπως επιδιώκει η Ν.Δ.»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου