Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/11/2008

Ερώτηση-παρέμβαση Δ. Παπαδημούλη: Στην Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο η ποιότητα του πόσιμου νερού σε περιοχές της Χαλκιδικής

Στην Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο φέρνει με ερώτηση -παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης, το ζήτημα της ποιότητας του πόσιμου νερού σε περιοχές της Χαλκιδικής.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής επικαλείται καταγγελίες πολιτών και ενώσεων καταναλωτών, καθώς και έγγραφο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με το οποίο το νερό που προέρχεται από συγκεκριμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις αξιοποίησης υδατικών πόρων είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση. Ρωτά επίσης την Κομισιόν εάν έχει ενημερωθεί σχετικά και εάν θεωρεί ότι οι αρμόδιες αρχές τήρησαν τις διατάξεις της κοινοτικής οδηγίας για το πόσιμο νερό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

"Επανειλημμένες καταγγελίες πολιτών και ενώσεων καταναλωτών επαναφέρουν στην επικαιρότητα το ζήτημα της ποιότητας του νερού σε περιοχές του νομού Χαλκιδικής. Σύμφωνα με έγγραφο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το νερό που προέρχεται από συγκεκριμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις αξιοποίησης υδατικών πόρων που λειτουργούν στην περιοχή  είναι ακατάλληλο χημικά και μικροβιολογικά για ανθρώπινη χρήση. Παρά όμως  τις διαπιστώσεις αυτές  και την αυτονόητη απαγόρευση διάθεσης του νερού που παράγεται από τις εν λόγω επιχειρήσεις, οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν λάβει τα κατάλληλα μέτρα  για να υδροδοτηθούν  επαρκώς οι περιοχές αυτές και τούτο ενόψει των αυξημένων αναγκών της περιοχής, ιδίως  τους καλοκαιρινούς  μήνες.

Ερωτάται η Επιτροπή : α) Έχει λάβει γνώση σχετικά με το πρόβλημα της κακής ποιότητας νερού που διατίθεται για ανθρώπινη κατανάλωση σε περιοχές του νομού Χαλκιδικής; β) Οι ελληνικές αρχές έδρασαν σύμφωνα με τις διατάξεις της οδηγίας  98/83/ΕΚ  ;"

To Γραφείο Τύπου