Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
14/11/2008

Επίσκεψη του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Τ.Κουράκη στη φυλακή Διαβατών

Ο Τάσος Κουράκης βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄Θεσσαλονίκης μαζί με την ιατρό κ.  Κυδωνά Χριστίνα εκ μέρους της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων επισκέφθηκαν σήμερα τη διεύθυνση φυλακών Διαβατών συνομίλησαν με τους κρατούμενους άκουσαν με προσοχή τα προβλήματα τους και ως ιατροί εξέτασαν τρεις κρατούμενους έναν άνδρα και δύο γυναίκες απεργούς πείνας, και αυτό γιατί ο γιατρός της φυλακής λόγω σοβαρού ιατρικού προβλήματος απουσιάζει εδώ για δύο μέρες.

Διαπίστωσαν ότι ο υπερπληθυσμός και στις φυλακές των Διαβατών αποτελεί το κυριότερο πρόβλημα. Ο αριθμός των απεργών πείνας σε αυτές τις φυλακές ανέρχεται στους 450 σε σύνολο 615. Το φρόνιμα τους είναι αρκετά υψηλό και παρακολουθούν εναγωνίως τις εξελίξεις περιμένοντας ουσιαστικά αποτελέσματα, παρόλο που θεωρούν τις μέχρι τώρα εξαγγελίες του υπουργού εξαιρετικά ανεπαρκείς και γιαυτό  συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Βγαίνοντας από τις φυλακές ο Τάσος Κουράκης δήλωσε ότι με την επίσκεψη αυτή αλλά και με άλλες που προγραμματίζει για τις φυλακές της Λάρισας και των Τρικάλων την Κυριακή 16 Νοεμβρίου θέλει να καλύψει το κενό της ολιγωρίας της διακομματικής επιτροπής της βουλής για τις επισκέψεις στις φυλακές της χώρας την κρίσιμη αυτή περίοδο. Ενώ, δήλωσε χαρακτηριστικά, η διακομματική επιτροπή της βουλής θα μπορούσε να παίξει ουσιαστικό ρόλο από την πρώτη κιόλας στιγμή στη λύση των προβλημάτων με επισκέψεις στις φυλακές, αποφασίστηκε επίσκεψη μετά από δύο εβδομάδες απεργίας και αυτή σε καινούργια φυλακή- στον Ελαιώνα- που σίγουρα έχει και τα λιγότερα προβλήματα.

To Γραφείο Τύπου