Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/11/2008

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος και αντιπροσωπεία της Νεολαίας ΣΥΝ με επικεφαλής τον Γραμματέα Δημ.Τζανακόπουλο κατέθεσαν σήμερα στεφάνι στο Πολυτεχνείο.

Σε δηλώσεις του ο Αλ. Τσίπρας τόνισε:

«Σ' αυτές τις δύσκολες ώρες για την κοινωνία, το μήνυμα της εξέγερσης του Νοέμβρη παίρνει μια ξεχωριστή επικαιρότητα.

Πριν από 35 χρόνια οι νέες και οι νέοι της χώρας αγωνίστηκαν για ψωμί. Σήμερα αγωνίζονται για δουλειές με μισθούς αξιοπρέπειας, ενάντια στους μισθούς των 400 ευρώ.

Πριν από 35 χρόνια αγωνίστηκαν για παιδεία. Σήμερα οι νέες και οι νέοι αγωνίζονται για δημόσιο πανεπιστήμιο ενάντια σε όλους όσους έχουν κάνει την παιδεία εμπόρευμα και θέλουν να καταργήσουν το άρθρο 16, στήνοντας ψευτο-κολέγια, που θέλουν να μοιράζουν πτυχία.

Πριν από 35 χρόνια οι νέες και οι νέοι αγωνίστηκαν για ελευθερία απέναντι στη δικτατορία των συνταγματαρχών. Σήμερα η κοινωνία αναζητά την απελευθέρωσή της απέναντι στη δικτατορία των τραπεζών και των τραπεζιτών.

Το μήνυμα της εξέγερσης του Νοέμβρη το βρίσκουμε σήμερα στους συλλογικούς αγώνες αντίστασης και ανυπακοής ενάντια σε όλους όσους θέλουν το μέλλον μας να είναι χειρότερο από το παρόν μας.»

To Γραφείο Τύπου