Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/04/2006

Με αφορμή δημοσιεύματα για παρεμβάσεις του ΕΣΥΠ σε θέματα της Δημόσιας Εκπαίδευσης, ο Αλ. Φλαμπουράρης μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος για την εκπαιδευτική πολιτική του ΣΥΝ, έκανε την εξής δήλωση:

«Οι προτάσεις που κατατίθενται, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν τα κρίσιμα και μεγάλα προβλήματα που έχει στο σύνολό της η τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά αντίθετα, συμβάλλουν στην δημιουργία συγχύσεων και αυταπατών ότι κάτι επιδιώκεται να αλλάξει στον ευαίσθητο αυτό χώρο.

Είναι πραγματικά εξωφρενικό, το να πιστεύει κανείς ότι, ενώ είμαστε η τελευταία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ποσοστό κονδυλίων επί του ΑΕΠ που διατίθενται για την εκπαίδευση, θα λυθεί το πρόβλημα της οικονομικής ένδειας με τον διορισμό «Manager» στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ.

Ή, ακόμα χειρότερα, ότι η αναβάθμιση της παρεχόμενης γνώσης που είναι αναγκαία, θα αντιμετωπισθεί με την καθιέρωση «απουσιολόγιου» για το διδακτικό προσωπικό, με «απουσιολόγους» τους φοιτητές!

Τέλος πιστεύουμε ότι η τρομακτική έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής δεν μπορεί να λυθεί με την «απαλλαγή» από τους «αιώνιους φοιτητές» .

Εξ άλλου, ως γνωστόν, οι «αιώνιοι φοιτητές» δεν συμμετέχουν στην εκπαιδευτική λειτουργία, άρα δεν δημιουργούν συνωστισμό στις αίθουσες…

Οι προτάσεις αυτές του ΕΣΥΠ καλλιεργούν ένα κλίμα ανησυχίας και εδραιώνουν ακόμα περισσότερο την πεποίθηση ότι το δημόσιο Πανεπιστήμιο βρίσκεται σε κίνδυνο.»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου