Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/04/2006

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «105,5, στο ΚΟΚΚΙΝΟ» (στον Θ. Καρτερό) για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Ν.Χουντής, δήλωσε:

Η επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση, όπως φαίνεται από τις εξαγγελίες της Ν.Δ. και τις απόψεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, θα έχει συντηρητικό χαρακτήρα, καθώς προωθούνται συναινετικά νεοφιλελεύθερες επιλογές. 'Αλλωστε και στην προηγούμενη συνταγματική αναθεώρηση (2001), το ΠΑΣΟΚ επέλεξε την συναίνεση της Ν.Δ. και δεν υιοθέτησε προτάσεις της Αριστεράς.

Πιο συγκεκριμένα, όλα αυτά που η κυβέρνηση ονομάζει «μεταρρυθμίσεις» και πλήττουν δικαιώματα των εργαζομένων θα επιδιωχθεί να περιβληθούν με συνταγματικό μανδύα.

Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, η άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, η ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου, η επίθεση στο περιβάλλον είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα των επικείμενων συντηρητικών αλλαγών.

Ο ΣΥΝ είναι αντίθετος με τέτοιες αλλαγές και προτείνει να τεθούν, μεταξύ άλλων, τα εξής θέματα:

Τις προτάσεις αυτές ο ΣΥΝ τις απευθύνει προς άλλες πολιτικές δυνάμεις και τους βουλευτές άλλων κομμάτων, προκειμένου να τεθούν στην αναθεωρητέα ύλη και να συζητηθούν δημόσια.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου