Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/11/2008

Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη μετά την κυβερνητική επιτροπή για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ επισημαίνει:

Βρισκόμαστε ένα χρόνο περίπου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές σε πολλές  περιοχές της Ελλάδας και τα έργα αποκατάστασης και ανασυγκρότησης των περιοχών που επλήγησαν δεν έχουν προχωρήσει όπως θα αναμενόταν. 

Την ίδια στιγμή παρουσιάζεται από την κυβέρνηση ένα σχέδιο, το οποίο αγνοεί την πρόταση για ένα ειδικό φορέα διαχείρισης που θα σχεδιάζει με λαϊκή συμμετοχή  τις περιοχές που επλήγησαν, μην διαθέτοντας παράλληλα ικανούς πόρους για την αποκατάσταση τους. Η κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά την αναλγησία της για κρίσιμα θέματα που έχουν σχέση με τους πολίτες  και το περιβάλλον.

Ο ΣΥΝ έγκαιρα έχει προτείνει να διαμορφωθεί ένα συνολικό, βιώσιμο, μακροπρόθεσμο οικολογικό και αναπτυξιακό σχέδιο, που θα έχει προτεραιότητα την  αποκατάσταση του περιβάλλοντος και θα δίνει την δυνατότητα στους κατοίκους να μείνουν στον τόπο τους, να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους, να καλλιεργήσουν την γη τους και να ξαναφτιάξουν την ζωή τους.       

To Γραφείο Τύπου