Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/11/2008

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, με αφορμή τη σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

Ο πρωθυπουργός μίλησε. Τώρα είναι ο καιρός να απαντήσουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία.

Για όσους δεν κατάλαβαν ο Πρωθυπουργός στη σημερινή του ομιλία σήκωσε τα χέρια ψηλά και επί της ουσίας μας δήλωσε ευθαρσώς: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική γιατί η κρίση του κερδοσκοπικού κεφαλαίου επιτάσσει νέες θυσίες από τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη της περαιτέρω εξαθλίωσης της τεράστιας πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Κατόπιν, περιορίστηκε σε εκκλήσεις στους τραπεζίτες και τους επιχειρηματίες για αυτοσυγκράτηση στην κερδοσκοπία και έβγαλε αόριστα ευχολόγια για τους ανέργους, τους μισθωτούς, τους μικροεπαγγελματίες, τους συνταξιούχους.

Την ίδια ώρα «επιτέθηκε» στην αξιωματική αντιπολίτευση πιστός στο δικομματικό γαϊτανάκι σύμφωνα με το οποίο τα δύο κόμματα ανταλλάσουν σκληρές εκφράσεις αποσιωπώντας ότι στην πραγματικότητα συναινούν στη βασική πολιτική κατεύθυνση. Η στάση της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα της κρίσης αποτελεί την πιο πρόσφατη και κραυγαλέα περίπτωση σύμπτωσης στην «ταμπακέρα» του προβλήματος, παρά τις επικοινωνιακές κορώνες και εκατέρωθεν καταγγελίες σε δευτερεύοντα ζητήματα.

Έχει γίνει πλέον περισσότερο από σαφές ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τα κόμματα που ευθύνονται για την ασφυκτική κατάσταση που βιώνουν. Πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να δώσουν ένα ηχηρό χτύπημα στον δικομματισμό που ετοιμάζεται να μεταφέρει όλη τη ζημιά της κρίσης στις πλάτες τους.

Να μπουν μαχητικά στο προσκήνιο της πολιτικής με τους αγώνες τους και να ενισχύσουν το ενωτικό εγχείρημα της ριζοσπαστικής αριστεράς τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε όλοι μαζί να ανατρέψουμε το ζοφερό δικομματικό σκηνικό για ένα καλύτερο αύριο με γνώμονα τις ανάγκες και όχι το κέρδος.        

To Γραφείο Τύπου