Skip to main content.
12/01/2005

Διήμερη περιοδεία ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ σε κλωστοϋφαντουργικές μονάδες της πόλης

Την Θεσσαλονίκη επέλεξε ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΝ και της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αλ.Αλαβάνος,για την πρώτη του εξόρμηση εκτός Αθηνών. Ο Αλ.Αλαβάνος μαζί με τον Μήτσο Κωστόπουλο, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, τον Γραμματέα της Οργ. Θεσσαλονικης και μέλος της ΚΠΕ Τάσο Κανταρά,και Κοκκινίδη Γιώργο, Παυλίδη Νίκο, Σουλτανίδου Χριστίνα και Σαραντοπούλου Ελένη, μέλη της ΚΠΕ, τον Δημήτρη Δημητριάδη μέλος της Γραμματείας της Οργ.Θεσ/νίκης, αντιπροσωπεία της νεολαίας και τις συνδικαλίστριες Χαραλαμπίδου Δέσποινα και Ταχταλίδου Ντίνα, επισκέφθηκαν δύο από τις κλωστοϋφαντουργικές μονάδες της πόλης μας, την Μινέρβα μια δυναμική βιομηχανία και την Κάλτον, που έκλεισε πρόσφατα.

"Θελήσαμε με την επίσκεψή μας αυτή να σηματοδοτήσουμε την σημασία που αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και επιλέξαμε μονάδες ενός κλάδου που θα μπορούσε να βρίσκεται σε ανάπτυξη και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, όμως δυστυχώς παράγει ανέργους" τόνισε ο Αλ.Αλαβάνος αναπτύσσοντας τις θέσεις του ΣΥΝ. Και συνέχισε: "χρειαζόμαστε κλαδικές πολιτικές, χρειαζόμαστε προϊόντα ποιότητας και υψηλής προστιθέμενης αξίας για να ανταγωνιστούμε τα προϊόντα των φθηνών αγορών. Και χρειαζόμαστε επειγόντως μέτρα στήριξης της απασχόλησης και των ανέργων. Γιατί δεν μπορεί να έχει η Ελλάδα κόστος ζωής Βρυξελλών και επίδομα ανεργίας το μικρότερο της Ε.Ε. Και ιδιαίτερα η Θεσσαλονίκη και η βιομηχανική της περιοχή που εδώ και καιρό είναι παραμελημένη από τις κεντρικές πολιτικές επιλογές εκπέμπει ένα αγωνιώδες SOS".

Στην ανάγκη της ανάπτυξης της ενότητας των εργαζομένων και την δημιουργία ενός μετώπου με τους άνεργους, αναφέρθηκε ο Μ.Κωστόπουλος. "Οι σημερινοί εργαζόμενοι είναι εν δυνάμει άνεργοι, αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική" τόνισε και προέτρεψε τους εργαζόμενους "να εντείνουν την πάλη τους προς όλες τις κατευθύνσεις".

Θεσσαλονίκη 12/1/2005,
Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού