Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/11/2008

Σχετικά με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τη χρηματοδότηση του ΟΠΑΔ ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε:

Το γεγονός ότι φτάσαμε να πληρώνουν οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ από την τσέπη τους για τα φάρμακα και τις ιατρικές εξετάσεις τους, ενώ καταβάλουν κανονικά τις ασφαλιστικές εισφορές τους, αποτελεί πλέον το θέατρο του παραλόγου.

Αποδεικνύεται έτσι ότι ο πρόσφατος αντιασφαλιστικός νόμος όχι μόνο είναι κοινωνικά ανάλγητος αλλά και οδηγεί τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση σε απαξίωση και καταστροφή. Αποδεικνύεται επίσης για άλλη μια φορά ότι στον κλάδο υγείας της κοινωνικής ασφάλισης της χώρας μας υπάρχει χάσμα ανάμεσα στο επίπεδο των παροχών του και στις ανάγκες των ασφαλισμένων, στις πραγματικές δαπάνες τους για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, στις εισφορές τις οποίες καταβάλουν αλλά και στην ίδια την αξιοπρέπειά τους.

Η κυβέρνηση πρέπει εδώ και τώρα στην πράξη και όχι με λόγια του αέρα να ανταποκριθεί στις θεσμοθετημένες υποχρεώσεις της για χρηματοδότηση του ΟΠΑΔ, ώστε αυτό άμεσα να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του προς τους φαρμακοποιούς και προς τους συμβεβλημένους με αυτό γιατρούς.

To Γραφείο Τύπου