Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/11/2008

Μιλώντας σε μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στον Ομιλο Intracom στην Παιανία Αττικής ο Γ.Τόλιος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΝ, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Η καθολική επιτυχία της απεργίας των 4 χιλιάδων εργαζομένων του Ομίλου Intracom δείχνει ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να φορτωθούν τα βάρη της νέας οικονομικής κρίσης. Την κύρια ευθύνη της κρίσης έχει η νεοφιλελεύθερη πολιτική που στήριξαν εργοδοσία και κυβερνήσεις Ν.Δ. και  ΠΑΣΟΚ την τελευταία δεκαετία.

Η απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει σε απολύσεις 200 εργαζομένων είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση ενώ ανοίγει το κρατικό ταμείο και δωρίζει 28 δις ευρώ στους τραπεζίτες με το νέο προϋπολογισμό εντείνει την υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων, περικόπτει κοινωνικές δαπάνες και κονδύλια για δημόσιες επενδύσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για  να ανατραπεί η συγκεκριμένη πολιτική. Η έξοδος από την κρίση πρέπει να γίνει με όρους της κοινωνίας και όχι με όρους κεφαλαίου. Χρειάζεται ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης μισθών, αύξηση κοινωνικών δαπανών, προσλήψεις σε υγεία και παιδεία, αύξηση δημόσιων επενδύσεων, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και άλλα.

Ειδικά στον Ομιλο Intracom να μην γίνει καμία απόλυση και να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους εργαζόμενους για στήριξη μισθών.

To Γραφείο Τύπου