Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/11/2008

Ανακοίνωση Τμήματος Υγείας ΣΥΝ σχετικά με την απόφαση των γιατρών (ελευθέρων επαγγελματιών) της Αττικής να διακόψουν την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων

Σχετικά με την απόφαση των γιατρών (ελευθέρων επαγγελματιών ) της Αττικής να διακόψουν την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, αρνούμενοι να δεχτούν τις εντολές των δημοσίων ταμείων, το τμήμα Υγείας του ΣΥΝ τονίζει ότι: 

Η κυβέρνηση της ΝΔ  και ο υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος, στον τελικό απολογισμό τους, για την πολιτική που ακολούθησαν στο χώρο της Υγείας, θα αποδειχθούν συνεπείς μόνο για ένα πράγμα.

Τη σταθερή και επίμονη προσπάθεια τους να απαξιώσουν το δημόσιο σύστημα Υγείας και να υπονομεύσουν τη λειτουργία των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Τη στιγμή που εξασφαλίζονται πόροι για τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, η κυβέρνηση δεν δίνει καμιά λύση για την εξόφληση των οφειλών της, χθες στους προμηθευτές νοσοκομειακού υλικού και στους φαρμακοποιούς, σήμερα στους γιατρούς που εξυπηρετούν χιλιάδες ασφαλισμένους.

Το πρόβλημα της μη καταβολής των οφειλομένων είναι γνωστό εδώ και χρόνια αλλά η κυβέρνηση το παρατηρεί, καταγράφοντας απλώς τις αντιδράσεις, όταν δεν καταφεύγει σε φτηνές δικαιολογίες, όπως ότι οι καθυστερήσεις στην αποπληρωμή οφείλονται στην απεργία των εργαζομένων !

Η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας είναι το θλιβερό αποτέλεσμα  της κυβερνητικής πολιτικής και της συνειδητής επιλογής  της ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα στο χώρο της υγείας.

Δεν προκαλούν έκπληξη, λοιπόν, οι διαπιστώσεις του ΟΟΣΑ, ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα  ( άλλη μια θλιβερή πρωτιά )  στις ιδιωτικές δαπάνες με 57% επί των συνολικών δαπανών Υγείας, πιο πολύ και από χώρες με πλήρως ιδιωτικοποιημένο σύστημα Υγείας όπως  οι ΗΠΑ και το Μεξικό.

Αποκλειστικά υπεύθυνη γι΄ αυτή την εξέλιξη είναι η πολιτική της κυβέρνησης.

Ο ΣΥΝ

Τμήμα Υγείας