Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/04/2006

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ παρευρέθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Συμβασιούχων Ολυμπιακής Αεροπορίας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, μαζί με τον Κ.Ήσυχο, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και μέλος της διοίκησης της ΟΣΠΑ, παρευρέθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Συμβασιούχων Ολυμπιακής Αεροπορίας, στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Πρέπει άμεσα να σταματήσει το διπλό έγκλημα που γίνεται σε βάρος της ίδιας της Ολυμπιακής αλλά και σε βάρος των εργαζομένων της και ειδικά των συμβασιούχων.

Ζητάμε από την κυβέρνηση, πρώτον, να απαιτήσει το πάγωμα όλων των κοινοτικών μέτρων για την Ολυμπιακή Αεροπορία μέχρι να εκδικαστεί στα ελληνικά δικαστήρια η προσφυγή για τα χρέη του δημοσίου προς την Ολυμπιακή, τα οποία, κατά τη γνώμη μας, υπερτερούν των πιστώσεων που πήρε η Ολυμπιακή από το ίδιο το Δημόσιο.

Δεύτερον, θέλουμε να τονίσουμε ότι είναι απαράδεκτο να εξαιρούνται οι συμβασιούχοι της Ο.Α., πολλοί από τους οποίους δουλεύουν μέχρι και 20 χρόνια συνεχώς στην Ολυμπιακή, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και συνεπώς καλύπτονται από την οδηγία 70/99 της ΕΕ και καλούμε την κυβέρνηση να τους εντάξει αμέσως, ώστε να μην χρειαστεί να γίνει αυτό με δικαστικό τρόπο, όπως έγινε με μια άλλη κατηγορία συμβασιούχων, τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ, τους οποίους η δικαιοσύνη σήμερα δικαιώνει».

Ο εκπρόσωπος της ΟΣΠΑ κ. Π.Τουμανίδης, από την πλευρά του τόνισε ότι το ποσοστό των συμβασιούχων της ΟΑ ανέρχεται σε 4.500 εργαζόμενους και κατήγγειλε τις βαρύτατες μισθολογικές και θεσμικές διακρίσεις που γίνονται σε βάρος τους, σημειώνοντας ότι χρειάζεται ένα μαζικός και ενωτικός αγώνας για τη σωτηρία και την ανάπτυξη του εθνικού αερομεταφορέα.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου