Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/11/2008

Συνέντευξη του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ.Παπαδημούλη στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8 (Β.Σιαφάκας)

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8 (Β.Σιαφάκας) για τις πολιτικές εξελίξεις, τόνισε μεταξύ άλλων:

Για την εμπλοκή Παπακωνσταντίνου

Η Ν.Δ αξιοποιεί και μεγεθύνει το λάθος του κ. Παπακωνσταντίνου, για να επιχειρήσει ένα μείζονα αποπροσανατολισμό και να ξεχάσουμε την ουσία του σκανδάλου του Βατοπεδίου, για το οποίο έχει ευθύνες και το ΠΑΣΟΚ γιατί στα χρόνια του ξεκίνησε, αλλά την κύρια ευθύνη την έχει η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Για το σκάνδαλο Βατοπεδίου και τον αποπροσανατολισμό που επιχειρείται

Θλίβομαι όταν βλέπω βουλευτές της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίζουν το υλικό και το έργο της εξεταστικής επιτροπής ως θύρα 13 και θύρα 7. Η δουλειά βουλευτών που συμμετέχουν -σύμφωνα με το Σύνταγμα- είναι να εξετάσουν τους μάρτυρες, να αξιολογήσουν την αξιοπιστία τους και να συντάξουν πόρισμα, από το οποίο να προκύπτουν οι πολιτικές ευθύνες και ενδεχομένως ποινικές ευθύνες τις οποίες θα καταλογίσει η δικαιοσύνη. Αυτό που ζητάει ο πολίτης είναι να πληρώσουν οι υπεύθυνοι, έτσι ώστε να μην ξαναζήσουμε Βατοπέδια. Αυτές τις μέρες βλέπουμε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ανοίγει και το φάκελο του Βατοπεδίου στην Κρήτη με την μονή Τοπλού, εξέλιξη για την οποία εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε ικανοποιημένοι. Σας θυμίζω ότι ήμασταν η μόνη πολιτική δύναμη που προσπάθησε να ανοίξει αυτό το θέμα κόντρα στη σιωπή και της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ.

Σε όλο τον κόσμο ασχολούνται με την κρίση που έρχεται, με την ανεργία, την ανέχεια, την φτώχεια, το σφίξιμο των λουριών στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στην Ελλάδα τα επιτελεία της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ πετάνε ο ένας στον άλλο λάσπη, αξιοποιώντας αμφιλεγόμενους μάρτυρες. Συζητάμε στα δελτία των 8 -με συνυπευθυνότητα του δικομματικού συστήματος- για τον κ. Πάπιστα, την κα Κάνου, τον κ Κουκουβίνο. Το βασικό είναι να την πληρώσουν οι υπεύθυνοι και να μην κουκουλωθεί το σκάνδαλο.

Πίσω από την μπόχα και τη δυσοσμία της δραστηριότητας κάποιων αμφιλεγόμενων προσώπων, προσπαθούν να κρύψουν οι πολιτικά υπεύθυνοι τις μεγάλες ευθύνες που αφορούν το σκάνδαλο της ανταλλαγής, το σκάνδαλο του αποχαρακτηρισμού, το ιερό real estate και την μεγάλη βλάβη των συμφερόντων του Δημοσίου. Το ότι συζητάμε το σκάνδαλο του Βατοπεδίου χωρίς να ακούγεται ο Εφραίμ, χωρίς να ακούγεται το πώς υπήρξε τέτοια ταχύτητα σʼ αυτή τη ζημιά σε βάρος του δημοσίου, είναι επιτυχία αυτών που οργανώνουν τον αποπροσανατολισμό αλλά και κατάντια για τη χώρα. Η ευθύνη βαραίνει και τα δυο κόμματα, πριν από όλα όμως την κυβέρνηση, γιατί δεν συζητάμε καθόλου για την ανέχεια, την ανισότητα, την οικονομική κρίση.

To Γραφείο Τύπου