Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/11/2008

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

Α) Η Π.Γ. στη σημερινή της συνεδρίαση εστίασε στις πρωτοβουλίες του κόμματος το επόμενο διάστημα μέσα στο υφιστάμενο κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον που κυριαρχείται από τη διεθνή οικονομική κρίση. Βασικός στόχος του κόμματος το επόμενο διάστημα είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών από το ενωτικό εγχείρημα της ριζοσπαστικής αριστεράς τον ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση των κοινωνικών αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας ώστε να αποκρουστεί η επιχειρούμενη μετακύλιση της ζημιάς του κερδοσκοπικού κεφαλαίου στις πλάτες τους. Η μετακύλιση της ζημιάς σήμερα μεταφράζεται σε:

1)    Απολύσεις που έχουν ήδη αρχίσει σε αρκετούς παραγωγικούς τομείς και θα αποτελέσει ένα σκληρό πεδίο αντιπαράθεσης και ανάπτυξης αγώνων.

2)    Στην κατάθεση ενός σκληρά ταξικού και αναποτελεσματικού προϋπολογισμού λιτότητας και ύφεσης που χρειάζεται να βρει τη σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων και της νεολαίας για να μην βυθιστούν εκτεταμένα τμήματα του πληθυσμού στην εξαθλίωση. Θα δουλέψουμε το επόμενο διάστημα ώστε να αναπτυχθούν μαζικά και μαχητικά κινήματα για τη ριζική αύξηση του εισοδήματος.

3)    Στην περαιτέρω μείωση των κοινωνικών δαπανών με αποτέλεσμα την πλήρη εγκατάλειψη στο χώρο της παιδείας και της υγείας με τραγικά αποτελέσματα.

4)    Στην κατηγορηματική άρνηση να εφαρμοστεί μια ριζικά διαφορετική πολιτική στο χρηματοπιστωτικό τομέα προς όφελος των πολιτών και στην επιμονή να στηριχθούν οι τραπεζίτες, δηλαδή οι βασικοί υπαίτιοι της κρίσης.

Σε όλα αυτά τα μέτωπα θα δουλέψουμε ώστε να αναπτυχθούν οι απαραίτητες αντιστάσεις αλλά και θα συνεχίσουμε να επαναλαμβάνουμε τις προτάσεις μας, προτάσεις που κινούνται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από την κυρίαρχη και ως εκ τούτου απαντούν επί της ουσίας στα προβλήματα, αντιμετωπίζοντας την αιτία τους και ανοίγοντας νέους δρόμους με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων και της νεολαίας.

Β) Επίσης, η Π.Γ. συζήτησε μαζί με τους βουλευτές του κόμματος την ανάγκη για καλύτερο συντονισμό μεταξύ της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης της λειτουργίας και του συντονισμού της δουλειάς μέσα και έξω από τη Βουλή, συζητήθηκαν συγκεκριμένα μέτρα και αποφασίστηκε η συχνή κοινή συνεδρίαση της Π.Γ. με τους βουλευτές.

Γ) Τέλος, αποφασίστηκε ότι μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου θα λάβει χώρα μια διευρυμένη σύνοδος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που θα συζητήσει τις πολιτικές εξελίξεις και την πολιτική του κόμματος το επόμενο διάστημα, καθώς και τις προτάσεις του ΣΥΝ που θα κατατεθούν ως συμβολή στην προγραμματική προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ.  

To Γραφείο Τύπου