Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/04/2006

Η αλματώδης αύξηση των τιμών της βενζίνης δεν δικαιολογείται μόνο με την ανατίμηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου

Η κυβέρνηση βαρύτατα εκτεθειμένη από το κύμα ακρίβειας που σαρώνει την αγορά

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας το κύμα ακρίβειας που σαρώνει την αγορά και ειδικότερα την αλματώδη αύξηση των τιμών των πετρελαιοειδών και ιδιαίτερα της βενζίνης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Το ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας που σαρώνει εν όψει του Πάσχα την αγορά, ιδιαίτερα στον τομέα των τροφίμων, λεηλατεί τα λαϊκά εισοδήματα σε μια περίοδο που εφαρμόζεται εξουθενωτική πολιτική συμπίεσης των μισθών και συντάξεων τόσο με την εισοδηματική και φορολογική πολιτική της κυβέρνησης όσο και με την απαράδεκτη συμφωνία που υπέγραψαν οι εργοδότες και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με την συναίνεση των ηγεσιών του δικομματισμού.

Η άνοδος των τιμών και του κόστους ζωής αφήνει βαρύτατα εκτεθειμένη την κυβέρνηση, που περιορίζεται σε επικοινωνιακές προπαγανδιστικού χαρακτήρα μεθοδεύσεις, αφήνοντας στην πράξη ανεξέλεγκτη την ιδιωτική κερδοσκοπία.

Ειδικότερα η αλματώδης αύξηση των τιμών των πετρελαιοειδών και πιο συγκεκριμένα της βενζίνης στη χώρα μας δεν δικαιολογείται από τη διεθνή κερδοσκοπία των πολυεθνικών του πετρελαίου, οι οποίες εκμεταλλεύονται τα πολεμοκάπηλα κηρύγματα του κ. Μπους σε βάρος του Ιράν για να εκτοξεύσουν τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Είναι σαφές ότι το «καρτέλ» των εγχώριων διυλιστηρίων μαζί με τις εταιρείες εμπορίας έχουν βρει μια νέα χρυσή ευκαιρία να αυξήσουν τα ήδη υπέρογκα κέρδη τους σε βάρος των καταναλωτών και της ελληνικής Οικονομίας.

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά, καλυπτόμενη πίσω από το ιδεολόγημα και της απελευθέρωσης, παρατηρεί ως θεατής την καταλήστευση των καταναλωτών από τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Η κατάσταση όμως για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους δεν πάει άλλο. Έχει φτάσει στο απροχώρητο!»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου