Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
24/11/2008

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.ΤΣΟΥΚΑΛΗ || Προκλητικοί Εφραίμ- Αρσένιος

Κορυφώθηκε η προκλητικότητα των δύο κεντρικών προσώπων του σκανδάλου Βατοπεδίου, Εφραίμ και Αρσένιου, οι οποίοι αρνήθηκαν να καταθέσουν ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής. Προσήλθαν με ένα απλό υπόμνημα αρνούμενοι να δεχθούν οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρινιστική ερώτηση. Εμείς αποκρούσαμε την προκλητικότητα αυτή, θεωρώντας ότι η στάση τους προσβάλει βάναυσα τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι, απορημένοι και οργισμένοι, περίμεναν από αυτούς κάποιες εξηγήσεις.

Αρνηθήκαμε να παραλάβουμε το Υπόμνημα και παραπέμψαμε τις σαφέστατες ποινικές τους ευθύνες για την άρνηση κατάθεσης στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Με την πρότασή μας αυτή, συμφώνησε και το ΠΑΣΟΚ. Όμως η πλειοψηφία της Επιτροπής, (ΝΔ, ΚΚΕ), υπέκυψε στην απαίτηση των δύο μοναχών και παρέλαβαν τα υπομνήματα.

Η προκλητική και αλαζονική συμπεριφορά των δύο ηγουμένων τεκμηριώνει την πάγια θέση μας ότι η «αυτοπεποίθηση» τους αυτή,  στηρίζεται σε υψηλές πλάτες. 

Συνεχίζουμε με συνέπεια και υπευθυνότητα να προασπίζουμε το έργο της Επιτροπής (την οποία εμείς προτείναμε), από τις παράπλευρες προσπάθειες των δύο μεγάλων κομμάτων να την απαξιώσουν. Και είμαστε βέβαιοι ότι μετά το πέρας των εργασιών της, οι πολιτικές και πιθανές ποινικές ευθύνες θα είναι ευδιάκριτες και αμέσως αναγνωρίσιμες.

To Γραφείο Τύπου