Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
24/11/2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη 24.11.2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις τρεις μετά το μεσημέρι της Κυριακής 23 Νοέμβρη, έξω από τα γραφεία της ναζιστικής τρομοκρατικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, που βρίσκονται κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και ενώ είχε λήξει κεντρική πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Βελλίδειο, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΕΑ, δέχτηκε αναίτια επίθεση από ομάδα πέντε θρασύδειλων φασιστοειδών, οι οποίοι αποκαλώντας τον με εκφράσεις που θυμίζουν άλλες εποχές, πρόλαβαν να τον τραυματίσουν στα πλευρά. Το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να ξεφύγει προς το Δικαστικό Μέγαρο όπου ζήτησε την προστασία του ειδικού φρουρού, δίνοντας τις περιγραφές των δραστών στην αστυνομία. Σήμερα κατέθεσε μήνυση κατ΄αγνώστων.

Οι επανειλημμένες αναίτιες επιθέσεις φασιστικών συμμοριών  κατά αριστερών πολιτών, μεταναστών ή πολιτών που δεν εμπίπτουν στα πρότυπα ένδυσής τους, και προφανώς της ιδεολογίας τους, αποτελούν προφανώς τη μοναδική μέθοδο “πολιτικής” παρέμβασης που αυτά τα στοιχεία διαθέτουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την βάρβαρη επίθεση και δηλώνει ότι απάντηση στη φασιστική βία είναι η αδιάλλακτη προσήλωσή μας στους καθημερινούς αγώνες για ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη για όλους, η ενότητα ελλήνων και μεταναστών στην πάλη για την ανατροπή του συστήματος που γεννά τις διακρίσεις και επιτρέπει στους οπαδούς του Χίτλερ να υπάρχουν, η βέβαιη πολιτική και ηθική καταδίκη τους από κάθε δημοκρατικό πολίτη της χώρας. Ειδικά σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης που ο ρόλος της Αριστεράς, στην Ελλάδα και διεθνώς, αναγνωρίζεται ως καθοριστικός, εξοπλιζόμαστε μετά από κάθε τέτοια επίθεση με περισσότερη επιμονή και πίστη για την αποτελεσματικότητα των ιδεών μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να εντοπιστούν άμεσα οι δράστες της επίθεσης και να τιμωρηθούν παραδειγματικά από τις δικαστικές αρχές.

To Γραφείο Τύπου