Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/11/2008

Συγχαρητήρια επιστολή του Προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα στον Πρόεδρο Ούγο Τσάβεζ Φρίας και στην ηγεσία του Ενοποιημένου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας

Αγαπητοί Σύντροφοι,

Η συνέχιση της δημοκρατικού, επαναστατικού εγχειρήματος στη χώρα σας επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά μέσα από τις χθεσινές δημοκρατικές εκλογές για την εκλογή δημαρχων και κυβερνητών για τις 23 επαρχίες και τις 328 δήμους της χώρας σας. Η μεγάλη πλειοψηφία και πάλι περνά στις δημοκρατικές. προοδευτικές αριστερές δυνάμεις.

Το αντί- νεοφιλελεύθερο, δημοκρατικό και σοσιαλιστικό εγχείρημα δυναμώνει μέσα από αδιαμφισβήτητες δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες στις οποίες παραβρεθηκαν 130 διεθνείς παρατηρητές από 52 χώρες (μεταξύ αυτών και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γρ.Ψαριανό) από  τον Ο.Η.Ε. και τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών.

Ο ΣΥΝ, η ριζοσπαστική αριστερά στην χώρα μας παραμένει αλληλέγγυα στο όραμα για μια ενωμένη, δημοκρατική και σοσιαλιστική Λατινική Αμερική. Ευχόμαστε οι αριστερές δυνάμεις στις δυο ηπείρους, Λατινική Αμερική και Ευρώπη,  να συνεχίσουν να συνεργάζονται για έναν κόσμο κοινωνικής δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ειρήνης.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ
Αλέξης Τσίπρας