Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
25/11/2008

ΒΙΑΙΗ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Η Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ || Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Αλαβάνου μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Η παρουσία χθες της ηγεσίας της επιχείρησης Βατοπέδιο, του Εφραίμ και του Αρσένιου, ήταν μια μεγάλη πρόκληση στον κοινοβουλευτισμό.

Συζητήσαμε το θέμα αυτό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αποφασίσαμε ομόφωνα, να ζητήσουμε να ξανακληθεί από την Επιτροπή ο Εφραίμ και ο Αρσένιος και να απαντήσουν στις ερωτήσεις των βουλευτών.

Θυμίζουμε ότι με το άρ.145 παρ. 1 του Κανονισμού της Βουλής, η Εξεταστική Επιτροπή έχει ανακριτικές αρμοδιότητες, όπως και αρμοδιότητες Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και έτσι είναι ανυπόστατος ο ισχυρισμός τους, ότι θα απαντήσουν στον Εισαγγελέα.

Σε περίπτωση που δεν υπακούσουν στο κάλεσμα της Επιτροπής, με βάση τη δικονομία, να ζητηθεί η βίαιη προσαγωγή τους και σε περίπτωση που εξακολουθήσουν να αρνούνται να ζητηθεί η άσκηση δίωξης για ψευδομαρτυρία, δεδομένου ότι και η άρνηση μαρτυρίας θεωρείται ψευδομαρτυρία.

Θέλω να ελπίζω ότι, τόσο οι βουλευτές της Ν.Δ., όσο και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, θα στηρίξουν το αίτημα αυτό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύοντας έτσι ότι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, εάν ο Εφραίμ και ο Αρσένιος ανοίξουν το στόμα τους.

To Γραφείο Τύπου