Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/04/2006

Δήλωση Νίκου Χουντή για επίσκεψη Κ.Ράϊς

Σχετικά με την επίσκεψη της Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Ελλάδα ο γραμματέας της ΚΠΕ του Συνασπισμού, Νίκος Χουντής δήλωσε :

«Καταγγέλλουμε την επίθεση των ΜΑΤ στη σημερινή αντιπολεμική, φιλειρηνική διαδήλωση, που οργάνωσε το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ .

Τα δακρυγόνα και η αστυνομοκρατία της πρωτεύουσας, δεν μπορούν να σταματήσουν την οργή και την αγανάκτηση των ελλήνων πολιτών για τη φιλοπόλεμη και τυχοδιωκτική πολιτική των ΗΠΑ, που εκπροσωπεί και προωθεί η κ. Ράϊς.

Το ΟΧΙ στον πόλεμο της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, να γίνει ΟΧΙ και της ελληνικής κυβέρνησης στις «διευκολύνσεις» που ζητά η κ. Ράϊς. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να συνταχτεί η Ελλάδα με «τους πρόθυμους» του νέου πολέμου στο ΙΡΑΝ, που προετοιμάζουν οι ΗΠΑ».

Η ελληνική κυβέρνηση, να δεσμευτεί ότι δεν θα αξιοποιηθούν οι βάσεις της Σούδας και του Ακτίου για τους αμερικανικούς, πολεμικούς σχεδιασμούς, ότι δεν θα επιτραπεί στα αμερικάνικα πολεμικά αεροπλάνα να χρησιμοποιήσουν τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, πρέπει να απορρίψει κατηγορηματικά κάθε στρατιωτική επέμβαση στο Ιράν, να αντιμετωπισθεί πολιτικά το θέμα του πυρηνικού προγράμματος και να μην επαναληφθούν τα πολεμικά σενάρια που εφαρμόστηκαν στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ τα οποία εξυπηρετούν τα επεκτατικά σχέδια των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή.»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου