Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/11/2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝ- ΚΡΑΧ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Οι τραγικές  ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό του δημόσιου συστήματος υγείας, οι κινητοποιήσεις για ανθρώπινα ωράρια εργασίας, οι απλήρωτοι γιατροί και φαρμακοποιοί από τα ασφαλιστικά ταμεία και η πρωτάκουστη κινητοποίηση των απλήρωτων προμηθευτών δημόσιων νοσοκομείων δίνουν την εικόνα μιας τριτοκοσμικής χώρας.

Ίσως για το λόγο αυτό είχαμε χθες και τη θρασύτατη αμερικανική παρέμβαση από τον πρέσβη στην Ελλάδα, υπέρ των συμφερόντων  των πολυεθνικών της φαρμακοβιομηχανίας και του βιοιατρικού εξοπλισμού. Ο αμερικανός πρέσβης μας απείλησε και μας εκβίασε ώστε να πάρουν τα λεφτά τους οι φαρμακευτικοί κολοσσοί, αποσιωπώντας βέβαια το γεγονός ότι τόσα χρόνια κερδοσκοπούν ασύστολα μέσω του παγκόσμιου καρτέλ που έχουν συστήσει, με τραγικά αποτελέσματα, όπως η καταλήστευση των ασφαλιστικών Ταμείων.

Η απαξίωση και εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος υγείας και η ενίσχυση με κάθε μέσο του κεφαλαίου και των εμπόρων της υγείας του ελληνικού λαού, αποτελούν συνειδητή επιλογή και πολιτική της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή.

Αντί η κυβέρνηση να χαρίζει 28 δις στους τραπεζίτες, θα μπορούσε να ασχοληθεί με το κραχ στο σύστημα υγείας. Όμως οι ζωές και η αξιοπρέπεια των ανθρώπων δεν είναι τόσο σημαντικά πράγματα για την κυβέρνηση όσο τα υπερκέρδη των τραπεζών.

Καλούμε σε αγώνα τους εργαζόμενους και τη νεολαία για να σταματήσει αυτός ο κατήφορος και η παρακμή.

To Γραφείο Τύπου