Skip to main content.
Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/11/2008

10μελής αντιπροσωπεία του ΣΥΝ με επικεφαλής τον Αλ.Τσίπρα στην Εκλογική Διάσκεψη του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς που θα γίνει στο Βερολίνο από τις 28 εως 30 Νοεμβρίου 2008

Για το Βερολίνο αναχωρεί την Παρασκευή 28/11 αντιπροσωπεία του ΣΥΝ με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα, για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη που διοργανώνει το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) στη Γερμανία 28-30 Νοεμβρίου, για τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο του 2009.

Οι εργασίες της Εκλογικής  Διάσκεψης, την Παρασκευή στις 6 μ.μ.,  θα ανοίξουν με κεντρική εισήγησή του  Προέδρου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς  Lothar Bisky.  Στη Διάσκεψη θα συμμετέχει και θα μιλήσει επίσης και ο πρόεδρος του κόμματος “Die Linke” Oskar Lafontaine.

Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο χώρο ND-Building, Franz-Mehring Platz 1-3 Conference Room 1.

Η Ημερήσια Διάταξη περιέχει ένα διήμερο πλούσιων συζητήσεων  και ανταλλαγής απόψεων πάνω σε σημαντικά θέματα, στόχους και προοπτικές σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης που αποτελούν προκλήσεις για τις πολιτικές που καλείται να χαράξει η Ευρωπαϊκή Αριστερά. Θα συζητηθούν θέματα όπως η παγκόσμια οικονομική κρίση και ο αντίκτυπός της σε ολόκληρη  την κοινωνία, ιδιαίτερα στους εργαζόμενους και τα αδύνατα στρώματα όπως είναι οι άνεργοι, η νεολαία, οι γυναίκες κ.λ.π.

Θέμα συζήτησης θα αποτελέσει επίσης και η εκλογική εκστρατεία των κομμάτων μελών και των κομμάτων παρατηρητών στις ίδιες τους τις χώρες, καθώς επίσης και η συνεργασία τους με την ομάδα της αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο GUE/NGL.  

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα ολοκληρωθεί και η συζήτηση για μία κοινή Εκλογική Διακήρυξη  του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για τις ευρωεκλογές του 2009, βασισμένη στις αποφάσεις του 2ου Συνεδρίου του ΚΕΑ στην Πράγα, για μια Ευρώπη με ειρήνη, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη  και οικολογική συνείδηση.

Στη Διάσκεψη, εκτός από τις αντιπροσωπείες, προερχόμενες από όλα τα κόμματα μέλη και παρατηρητές του ΚΕΑ, θα συμμετέχουν με ομιλίες και παρεμβάσεις τους  ο Πρόεδρος της Ομάδας  του ΕΚ GUE/NGL Francis Wurtz, ο Πρόεδρος της Ομάδας Ενωμένης Αριστεράς της Κοινοβουλευτικής Ολομέλειας του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) διάφορες προσωπικότητες από τον χώρο της Αριστεράς από όλη την Ευρώπη, επιστήμονες, συνδικαλιστές, οργανώσεις μεταναστών, οργανώσεις αστέγων, εκπρόσωποι αριστερών οργανώσεων και εκπρόσωποι από διάφορα κινήματα στην Ευρώπη, αντιφασιστικά, αντιρατσιστικά, περιβαλλοντικά κλπ.

Στο πλαίσιο της  Διάσκεψης θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση του Συμβουλίου των Προέδρων των κομμάτων μελών του ΚΕΑ και των μελών της  Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ

Στην αντιπροσωπεία του Συνασπισμού εκτός από το πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα θα συμμετέχουν οι: Γ. Μπαλάφας, από την  Πολιτική Γραμματεία, υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής και  Διεθνών Σχέσεων, Στ. Παππάς και Νατ. Θεοδωρακοπούλου, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ, Γ. Μπουρνούς, μέλος του τμήματος για το Κόμμα  Ευρωπαϊκής  Αριστεράς, Ρ. Δούρου, υπεύθυνη του τμήματος Διεθνών Σχέσεων,  Λ. Δουδούμη, υπεύθυνη του τμήματος Γυναικών, Γερ.Γεωργάτος, μέλος του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Μαγ. Σπηλιοπούλου, μέλος του τμήματος Δικαιωμάτων  και Δ.Τζανακόπουλος, Γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΝ.

To Γραφείο Τύπου