Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/11/2008

Σχετικά με δημοσίευμα στελέχους του ΠΑΣΟΚ Λευκάδας σε τοπική εφημερίδα το Γραφείο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝ αναφέρει:

Ο «εκσυγχρονισμός» πέθανε - Ζήτω ο αυριανισμός!

Η υιοθέτηση από την οργάνωση Λευκάδας του ΠΑΣΟΚ των απόψεων του οργανωτικού της υπεύθυνου δεν μας εκπλήσσει.

Αντίθετα επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις μας για την αδυναμία τους να αρθρώσουν πολιτικό λόγο, να προβάλλουν επιχειρήματα, να αποδεχθούν ψύχραιμα την κατάσταση που επικρατεί στο νομό μας και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Έτσι για να αποφύγουν να τοποθετηθούν στο ζητούμενο, που είναι τα μεγάλα τοπικά προβλήματα, εφαρμόζουν μεθόδους που γνωρίζουν πολύ καλά από το παρελθόν.

Το παραλήρημα του στελέχους τους στην εφημερίδα «τα ΝEA της ΛΕΥΚΑΔΑΣ» χαρακτηρίζει όχι μόνο τα πρόσωπα αλλά και τις αλληλοσυγκρουόμενες κομματικές ομάδες, αναδεικνύοντας:

Η πολιτική αντιπαράθεση όμως γίνεται με όρους κοινωνίας και όχι με τον αυριανισμό. Γιατί σήμερα τίποτε δεν θυμίζει το χθες!

Το παρελθόν δεν επιστρέφει, το τοπίο αλλάζει και η κοινωνία αναζητά διέξοδο ακουμπώντας στην Αριστερά.

Στη Ριζοσπαστική Αριστερά που το πολιτικό ανάστημα των ηγετών και στελεχών της δεν καθορίζεται από:

Καθορίζεται από τους πολίτες που εκτιμούν τη συνέπεια λόγων και έργων. Τους πολίτες που αναζητούν στήριγμα βιώνοντας τα προβλήματα των πολιτικών του δικομματισμού που εφάρμοσε και το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση, από τις οποίες προγραμματικά δεν έχει μετατοπιστεί. Αυτό το μίγμα οικονομικού νεοφιλελευθερισμού, διαπλοκής και οπισθοδρόμησης δεν πέρασε απαρατήρητο από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τα ερείσματά τους στα ΜΜΕ, τα οποία σπρώχνουν με κάθε τρόπο τον κ. Παπανδρέου προς την εξουσία.    

Είναι οι ίδιοι που λίγους μήνες πριν τον θεωρούσαν «ανίκανο».

Νοέμβρης, 2008
Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Λευκάδας του ΣΥΝ