Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/11/2008

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΝ με εργαζόμενους της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κ.Π.Ε του κόμματος Ν.Χουντή συνοδευόμενο από τους Τ.Κουράκη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μέλος της διακομματικής επιτροπής για τον Απόδημο Ελληνισμό και Β.Πριμικήρη μέλος της Ε.Γ της Κ.Π.Ε υπεύθυνο του τμήματος για τον Ελληνισμό της Διασποράς την Τετάρτη 26 Νοέμβρη  συναντήθηκε στο υπουργείο εξωτερικών με τους εργαζόμενους στην Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.

Από τη συνάντησή αυτή βγήκε το συμπέρασμα ότι τα προβλήματα των εργαζομένων στην Γ.Γ.Α.Ε. είναι πολλά και πολύπλοκα και δεν αντιμετωπίζονται με την πρέπουσα υπευθυνότητα και σοβαρότητα από την κυβέρνηση.

 Είμαστε αντίθετοι στην γενικευμένη υποβάθμιση της Γ.Γ.Α.Ε που προώθησαν και προωθούν όλες οι κυβερνήσεις. Δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι αυτοί να είναι κακοπληρωμένοι και να εργάζονται σε δύσκολο  εργασιακό περιβάλλον.

Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι στην Γ.Γ.Α.Ε. μπορούν να συμβάλλουν  στην ανάπτυξη της οργάνωσης του ελληνισμού της διασποράς. Είναι στελέχη  που παρά τις λαθεμένες και μικροκομματικές πολιτικές για τον απόδημο ελληνισμό των κυβερνήσεων του δικομματισμού,  μπορούν κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις και με άλλου είδους πολιτικές για τον ελληνισμό της διασποράς να συμβάλουν στην ανάπτυξη ενός δυναμικού και μαζικού κινήματος των Ελλήνων της Αποδημίας.

Πρέπει κάποτε όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του δικομματισμού να συνειδητοποιήσουν την μεγάλη σημασία που έχει για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας η δυναμική μαζική και οργανωμένη παρουσία του Ελληνισμού της Διασποράς .

To Γραφείο Τύπου