Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/11/2008

Συνέντευξη του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλη στο ραδιόφωνο του Alpha

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στο ρ/σ  Άλφα 98,9  (Μπ. Παπαναγιώτου), τόνισε μεταξύ άλλων:

Για το σκάνδαλο Βατοπεδίου και τις δηλώσεις Μεϊμαράκη

Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και οι μισοί τουλάχιστον  νεοδημοκράτες καταλογίζουν βαριές πολιτικές ευθύνες στη Ν.Δ, στην κυβέρνηση και στην κορυφή της.  Κάποιοι ρασοφόροι ντροπιάζουν το ράσο τους, αμαυρώνοντας μια ιστορία χιλίων ετών του Αγίου όρους και οργανώνουν ιερές μπίζνες με off shore εταιρίες με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Όλα αυτά τα κάνουν με τις ευλογίες της κυβέρνησης, ενός σημαντικού κομματιού της δικαιοσύνης, της δημόσιας διοίκησης και των τραπεζών που τους έδιναν δάνεια, χωρίς να ζητάνε τις εγγυήσεις που ζητάνε από όλους τους υπόλοιπους εμάς. Όμως ένοχη δεν είναι μόνο η κυβέρνηση. Ένοχο είναι  αυτό το πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης που έχει καταργήσει τους ελέγχους και την ανεξαρτησία των εξουσιών. Αυτό πρέπει νʼ αλλάξει.

Για την επίθεση Πάγκαλου στο ΣΥΡΙΖΑ

Όταν ο κ. Πάγκαλος ηρεμήσει και σταματήσει να βρίζει, θα  διαπιστώσει ότι η ηγεσία του κόμματος του, έχοντας  καβαλήσει το καλάμι των τελευταίων δημοσκοπήσεων, έχει επανέλθει στο χαβά της αυτοδυναμίας και της μονοκομματικής αλαζονείας. Ζητάει από τον ΣΥΡΙΖΑ να σκύψει και να πατήσουν στην πλάτη του, για να ξαναέρθουν στα πράγματα και να ξανακάνουν τα ίδια. Η δική μας πολιτική, το δικό μας πολιτικό σχέδιο είναι αντίπαλο με αυτό της Ν.Δ  και ανταγωνιστικό με την πολιτική και τις επιδιώξεις του ΠΑΣΟΚ. Όλοι το έχουν καταλάβει αυτό, εκτός από τον κ. Πάγκαλο και ορισμένους  στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.  Γιʼ αυτό και σε όλες τις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ -στο πρόσωπο και του  Αλαβάνου και του Τσίπρα- παίρνει το βραβείο της πιο αποτελεσματικής αντιπολίτευσης απέναντι σε μια κακή κυβέρνηση. Εμείς δεν διστάζουμε να λέμε τα σύκα-σύκα και την σκάφη-σκάφη εκεί που υπάρχουν διαφορές με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ευθύνες του.

Στις εκλογές θα πάμε ανταγωνιστικά ο καθένας με το πρόγραμμά του. Ο λαός με την ψήφο του θα δώσει την εντολή για την συνέχεια. Το δικό μας σχέδιο είναι μια νέα προοδευτική πλειοψηφία, με ισχυρό  ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αυτοδυναμίες, με στόχο να πάμε πιο αριστερά και πιο προοδευτικά από εκεί που θέλει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και φυσικά να φύγει το ταχύτερο η κυβέρνηση της Ν.Δ. Αν οι πολίτες μας δώσουν την ευθύνη να προωθήσουμε αυτό το σχέδιο -που δεν είναι εύκολο αλλά είναι εφικτό- εμείς θα το επιδιώξουμε. Αυτό που αποκλείεται να κάνουμε, είναι  να γίνουμε βοηθητική ρόδα στο ποδήλατο ενός άλλου κόμματος, όσο να βρίζει, όσο και  να φωνάζει ο κ. Πάγκαλος ή οποιοσδήποτε άλλος.

To Γραφείο Τύπου