Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/11/2008

Ανακοίνωση της ΚΠΕ και δήλωση του Προέδρου του ΣΥΝ για τον θάνατο του Στέφανου Χλωράκη

.

Η ΚΠΕ του ΣΥΝ εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για την απρόσμενη και πρόωρη απώλεια του Στέφανου Χλωράκη. Ο σ. Στέφανος πάντα ανιδιοτελής, ακούραστος, ανθρώπινος, συνεπής, αφιέρωσε τη ζωή του στην υπόθεση της κομμουνιστικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Ο Στέφανος Χλωράκης γεννήθηκε στο Κολυμβάρι Κισάμου το 1953. Αποφοίτησε από το 2º  Γυμνάσιο Χανίων. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του σαν Ναυπηγός Μηχανολόγος-Μηχανικός, από το 1979 ζούσε και εργαζόταν στα Χανιά ως καθηγητής Θερμοδυναμικής στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης. Διετέλεσε Πρόεδρος, Γραμματέας και μέλος του Δ.Σ. του Π.Σ.Μ.Η Τμήμα Δυτικής Κρήτης επί δεκαετία. Είχε διατελέσει επίσης γραμματέας Επιτροπής Πόλο Ναυτικού Ομίλου Χανίων, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου Αλιείας Κολυμβαρίου, μέλος της Διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.

Διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Χανίων από το 1998 έως το 2006 και αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Έργων της Νομαρχίας Χανίων (1999-2002) και μέλος της (2003-2006). Ήταν μέλος της Γ.Σ. της ΕΝΑΕ 2003-2006.

Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του Συνασπισμού από το 1995 και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής από το 1996.

Κατά τις προηγούμενες θητείες του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων έκανε δεκάδες παρεμβάσεις για μια σειρά σημαντικά θέματα του νομού. Αρθρογραφούσε επί σειρά ετών στον τοπικό Τύπο για όλα τα μεγάλα θέματα που έχουν σχέση με το νομό Χανίων, τους πολίτες και την ανάπτυξη της περιοχής.

Εκφράζουμε στην οικογένειά του και τους αγαπημένους του τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΝ Αλ.Τσίπρα για τον θάνατο του Στέφανου Χλωράκη

Εκ μέρους των μελών και των φίλων του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, θέλω να εκφράσω τη βαθιά μας οδύνη για τον πρόωρο και αναπάντεχο χαμό του συντρόφου μας Στέφανου Χλωράκη.

Χάσαμε έναν συνεπή και ανιδιοτελή αγωνιστή. Με το χαμόγελο και την αισιοδοξία να χαρακτηρίζουν τη δράση του, έδινε συνεχείς μάχες στην αυτοδιοίκηση, στους μαζικούς φορείς, στην κοινωνία. Αγωνιούσε για την ενίσχυση της Αριστεράς. Συνέβαλε τα μέγιστα για την ενίσχυση της παράταξης και του κόμματος, πίστευε και πάλευε για την ουσιαστική του ανανέωση.

Η Αριστερά, η χανιώτικη κοινωνία αποχαιρετά έναν σημαντικό αγωνιστή. Η οικογένεια του οι φίλοι του και οι σύντροφοί του έναν σημαντικό άνθρωπο.

Η σκέψη μας και η καρδιά μας είναι με τους οικείους του.