Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
28/11/2008

Με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας, η βουλευτής Αʼ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Φιλίνη δήλωσε:

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της χώρας και ειδικά τα πιο απομακρυσμένα είναι πλέον εξαιρετικά οξυμμένα. Σε περιοδεία μου πριν τρείς ημέρες στη Χίο, επισκέφθηκα το νοσοκομείο του νησιού και διαπίστωσα τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη επάρκειας νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Παρά τις υψηλού επιστημονικού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχει το Νοσοκομείο Χίου, ο οργανισμός του νοσοκομείου παραμένει ουσιαστικά με το ίδιο δυναμικό από το 1986, όταν ξεκίνησε με δύο κλινικές, ενώ σήμερα διαθέτει οκτώ κλινικές. Και στη Χίο η δημόσια υγεία αποδυναμώνεται όλο και περισσότερο.»

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Φιλίνη κατέθεσε και σχετική αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία το Σωματείο Εργαζομένων του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου καταγράφει τα συγκεκριμένα, σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Χίου και τα οποία ως συνέπεια έχουν την απαξίωση της δημόσιας δωρεάν παροχής υγειονομικής περίθαλψης.

Η βουλευτής Άννα Φιλίνη ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την ενίσχυση της παραμεθορίου μέσω της υγειονομικής θωράκισης των νησιών.

To Γραφείο Τύπου