Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/11/2008

Σχετικά με τα συμπεράσματα του ετήσιου πορίσματος του Παρατηρητηρίου Φτώχειας, Ανισότητας και Κοινωνικού Αποκλεισμού, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ, έκανε την εξής δήλωση:

«Το πόρισμα για τη φτώχεια στη χώρα μας επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι εφαρμοζόμενες στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ νεοφιλελεύθερες πολιτικές έχουν αυξήσει τις κοινωνικές ανισότητες και τον αριθμό των φτωχών με κύρια θύματα τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους και συνολικά ολόκληρη τη γενιά των 700 ευρώ.

Η οικονομική κρίση θα διευρύνει στη χώρα μας τον αριθμό των φτωχών και τις κοινωνικές ανισότητες, αφού η κυβέρνηση της Ν.Δ., με την ουσιαστική συναίνεση του ΠΑΣΟΚ που διαφωνεί μόνο στις λεπτομέρειες, επιλέγει να στηρίξει με 28 δις ευρώ τους τραπεζίτες και όχι την απασχόληση, τους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές πολιτικές.

Η φτώχεια μπορεί να αντιμετωπιστεί, μόνο εάν ηττηθούν οι εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές μεγιστοποίησης των επιχειρηματικών κερδών και εφόσον αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης υπέρ της Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων, ώστε να προωθηθεί μια άλλη πολιτική, που θα έχει ως στόχους την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, την υπεράσπιση και δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, τη στήριξη των λαϊκών εισοδημάτων, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την προστασία του περιβάλλοντος και τον εργατικό και κοινωνικό έλεγχο σε όλα τα κέντρα των αποφάσεων».

To Γραφείο Τύπου