Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/04/2006

Μήνυμα Αλαβάνου στο Κόμμα Εργαζομένων Βραζιλίας

Μήνυμα προς τον Πρόεδρο του Κόμματος Εργαζομένων Βραζιλίας Ricardo Berzoini για το συνέδριο του κόμματος, που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο, έστειλε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος.

Στο μήνυμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

«Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας με τους αγώνες σας, ιδιαίτερα για την απαλλαγή της χώρας σας από τη φτώχεια, την κοινωνική της πρόοδο και τη συμβολή της στη συνεργασία των χωρών της Λ. Αμερικής και Καραβικής, χωρίς την κηδεμονία των ΗΠΑ.

Με το Κόμμα Εργαζομένων της Βραζιλίας διατηρούμε συντροφικές σχέσεις εδώ και πολλά χρόνια και έχουμε συμπορευτεί από την αρχή στο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ, του οποίου η ίδρυση και η ανάπτυξη έχει ταυτιστεί με το Πόρτο Αλέγκρε και τη Βραζιλία. Νοιώθουμε πιο έντονα το δεσμό αυτό τις μέρες αυτές που ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε στην Αθήνα το 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως 7 Μαΐου 2006.

Παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις ελπιδοφόρες αλλαγές προς τα αριστερά που συντελούνται στη Λ. Αμερική. Αλλαγές που έχουν απήχηση σε όλο τον κόσμο, που αναζητεί διέξοδο από τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και τους πολέμους που σχεδιάζει η κυβέρνηση Μπους, εναντίον του Ιράν αυτή τη φορά.

Το πολιτικό εγχείρημα που αναλάβατε και το πολιτικό σχέδιο, που προσπαθείτε να υλοποιήσετε μέσα από πολλές δυσκολίες, ασκεί τεράστια έλξη, σε συνδυασμό με άλλες προοδευτικές πολιτικές αλλαγές στη Λατινική Αμερική.»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου