Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/12/2008

Με αφορμή την παρέμβαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Μαδρίτη, ο Ανδρέας Καρίτζης, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ επισημαίνει:

Ο κ. Παπανδρέου από το βήμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος αρκέστηκε σε αόριστα ευχολόγια για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Και πώς να κάνει αλλιώς όταν ακόμη και σήμερα τόσο ο ίδιος όσο και το Ευρωπαϊκό  Σοσιαλιστικό Κόμμα στο σύνολό του παραμένουν πλήρως ενταγμένοι στο νεοφιλελεύθερο τόξο.

Ο κ. Παπανδρέου το τελευταίο διάστημα και ενώ η κρίση μεγαλώνει στήριξε το πακέτο χρηματοδότησης των τραπεζιτών της κυβέρνησης και εξύμνησε το σχέδιο Μπαρόζο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συντάχθηκε, δηλαδή, με σκληρά ταξικές επιλογές που, επιπλέον, δεν πρόκειται να φέρουν κανένα αποτέλεσμα.

Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία συνέβαλε καθοριστικά στην αρχιτεκτονική του παραλόγου που προκύπτει από το σύμφωνο σταθερότητας, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και  την ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αφού κυβερνούσε σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες τα προηγούμενα χρόνια.

Γιʼ αυτά δεν βρήκε τίποτα να πει ο κ. Παπανδρέου, αποδεικνύοντας περίτρανα το πόσο μακριά βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ από τα πραγματικά επίδικα των ιστορικών στιγμών που ζούμε.      

To Γραφείο Τύπου