Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
01/12/2008

Νέο ατύχημα στις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΠΕ. Ελευσίνας

Επίκαιρη ερώτηση Θ.Λεβέντη προς τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Ανάπτυξης

Όπως έχει γίνει γνωστό στην περιοχή, το τελευταίο διάστημα συνέβησαν τουλάχιστον δύο σοβαρά βιομηχανικά ατυχήματα στις λιμενικές εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΠΕ. στην Ελευσίνα. Το πρώτο ατύχημα συνέβη όταν για άγνωστους λόγους ρυμουλκό πλοίο προσέκρουσε στην προβλήτα Νο ΙΙ των ΕΛΠΕ. Το δεύτερο ατύχημα  αφορά την  βύθιση της οροφής της δεξαμενής πετρελαιοειδών καταλοίπων με αποτέλεσμα να διαρρεύσει το περιεχόμενό της στις λεκάνες της δεξαμενής.

Από τύχη, και στα δύο ατυχήματα, δεν προκλήθηκε πυρκαγιά και δεν υπήρξαν τραυματισμοί, σύμφωνα με την καθόλου διαφωτιστική ανακοίνωση του Λιμενικού, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για την έκταση της ρύπανσης που προκλήθηκε.

Το Σωματείο των εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ.  εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Ανησυχία προκαλεί η γειτνίαση με τις επικίνδυνες δραστηριότητες που συνδέονται με την ύπαρξη των ΕΛ.ΠΕ. σε άμεση επαφή με την ΠΥΡ.ΚΑΛ. και κατοικίες.

Πολύ περισσότερη ανησυχία προκαλεί η πιθανότητα της γιγάντωσης των διυλιστηρίων σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των ΕΛ.ΠΕ. πολύ περισσότερο όταν αποδεικνύονται τόσο διάτρητα τα πολυδιαφημιζόμενα «μέτρα ασφαλείας».

Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι κ.κ., Υπουργοί:

-    Προτίθεται η Κυβέρνηση να επανεξετάσει τα σχέδια για την επέκταση των ΕΛ.ΠΕ. Ελευσίνας;

-    Με ποιο τρόπο θα προστατευθούν οι εργαζόμενοι, οι πολίτες αλλά και το περιβάλλον από την πιθανότητα μεγάλου ατυχήματος από τα ΕΛ.ΠΕ. της Ελευσίνας;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ