Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/12/2008

Σχετικά με τη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την αύξηση των ωρών εργασίας σε 65 ή70 την εβδομάδα, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

«Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στο εβδομαδιαίο 65-70ωρο, γιατί καταργεί το κατακτημένο με αγώνες 8ωρο, διαλύει την προσωπική και οικογενειακή ζωή των εργαζομένων, οδηγεί στην υπερεντατικοποίηση της εργασίας και σε πιο συχνά εργατικά ατυχήματα, ενώ μας επιστρέφει σε ωράρια και εργασιακές σχέσεις γαλέρας.

Τα νεοφιλελεύθερα αρρωστημένα μυαλά, που διευθύνουν πολιτικά την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν περιπέσει σε κατάσταση απόλυτης αφασίας, αφού εν μέσω οξύτατης οικονομικής κρίσης που οδηγεί σε δραματική αύξηση της ανεργίας, αντί να προωθούν τη δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, αυτοί προτείνουν τη δραστική αύξησή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους σε γενικό ξεσηκωμό για να μην περάσει το αντικοινωνικό και απάνθρωπο 65-70ωρο και για να διεκδικήσουν το 35ωρο, δηλαδή  7ωρη πενθήμερη εργασία ανά εβδομάδα χωρίς μείωση αποδοχών».

To Γραφείο Τύπου