Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
03/12/2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ || Δεν περνάει η λάσπη του κ. Κακλαμάνη

Χθες, με μια απαράδεκτη από όλες τις απόψεις ανακοίνωση, ο δήμαρχος Αθηναίων επιτέθηκε σκαιότατα και συκοφαντικά στο ΣΥΡΙΖΑ και τη δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» και σε συγκεκριμένα στελέχη τους, γενικότερα στην αριστερά και τους ενεργούς πολίτες που αγωνίζονται για τη διάσωση του Ελαιώνα.

Δεν απαντάμε σε όσα αναφέρει ο κ. Κακλαμάνης που προφανώς βρίσκεται σε καθεστώς σύγχυσης ή και πανικού και εκτός ορίων πολιτικής αντιπαράθεσης.

Εμείς, δίνουμε ουσιαστικές απαντήσεις με τη δράση μας στα κοινωνικά μέτωπα, στη Βουλή, στο Δήμο, μαζί με τα κινήματα.

Καλούμε το Δήμο Αθηναίων και την Κυβέρνηση να απαντήσει επί της ουσίας στην τεκμηριωμένη κριτική και θέσεις που παρουσιάζονται από τα κινήματα πόλης όσο και από άλλους πολιτικούς φορείς, σχετικά με τη λεγόμενη «Διπλή Ανάπλαση».

Δεν έχουμε αυταπάτες: Ο κ. Κακλαμάνης υπερασπίζεται με λύσσα τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που θέλουν να «φυτέψουν» εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα μπετόν στον Ελαιώνα. Μόνη του πραγματική μέριμνα είναι η νεοφιλελεύθερη διαχείριση της πόλης, ενάντια στις ανάγκες των κατοίκων της.

Δεν πτοούμαστε -και ούτε φυσικά οι αγωνιστές των κινημάτων- από τη συκοφαντία και τις απειλές του κ. Δημάρχου και της δεξιάς διακυβέρνησης. Θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τους αγώνες μας, στον Ελαιώνα και σε κάθε μεριά του Λεκανοπέδιου.