Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/12/2008

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι απαιτούν: ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΩΡΑ!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝ

Η απόγνωση των αγροτών και των κτηνοτρόφων έγινε αγανάκτηση και η αγανάκτηση έγινε οργή, που ξεσπάει με μια δυναμική πανελλαδική κινητοποίηση και την απαίτηση για αντιμετώπιση της κρίσης τώρα .

Το αγροτικό κίνημα ξεπερνάει τις αμήχανες συνδικαλιστικές και συνεταιριστικές ηγεσίες που νομίζουν πως μπορούν να εγκλωβίσουν για μιαν ακόμα φορά την αγανάκτηση του αγροτικού κόσμου σε ένα παζάρι γιά λίγα ψίχουλα, παρατείνοντας την ανασφάλεια και την οριακή επιβίωση. 

Ο κ. Πρωθυπουργός, αντί να ανοίξει τα αυτιά στην κραυγή απόγνωσης του αγροτικού κόσμου, έσπευσε να στηρίξει όχι το αγροτικό εισόδημα, αλλά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης εξαγγέλοντας για τρίτη φορά  τα ίδια ακριβώς μέτρα- παρωδία.

Όμως οι σοδιές που σαπίζουν στα χωράφια, οι κατάμεστες αποθήκες με τα αδιάθετα δημητριακά και τα βαμβάκια, η συγκομιδή της ελιάς που κινδυνεύει από τον καταποντισμό της τιμής στο ελαιόλαδο, η κρίση στα οπωροκηπευτικά, τα καρτέλ στο γάλα και το κρέας, η αισχροκέρδεια στα τρόφιμα, απαιτούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Η λύση στα τραγικά αδιέξοδα των αγροτών απαιτεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο οικονομικής ενίσχυσης και κοινωνικής προστασίας των μικρομεσαίων αγροτών και των κατοίκων της υπαίθρου, που να διασφαλίζει :

1. Την άμεση ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος

2. Τη συνέχεια και τη σταθερότητα της παραγωγικής διαδικασίας

3. Την  προστασία των περιουσιακών στοιχείων κάθε αγρότη στα σημερινά επίπεδα

4. Συγκεκριμένα μέτρα κοινωνικής μέριμνας, ιδιαίτερα στον τομέα των  υπηρεσιών.

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής