Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/12/2008

Την πολιτική ευθύνη για τις προτάσεις Μίχαλου έχουν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ, με αφορμή τις προτάσεις Μίχαλου για την τριήμερη εργασία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να σταματήσουν να υποκρίνονται τους αιφνιδιασμένους και διαφωνούντες με τις προτάσεις Μίχαλου για την τριήμερη εργασία με αντίστοιχη μείωση των μισθών και των ενσήμων ασφάλισης.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με το νόμο 1892/1990 και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το νόμο 2639/1998 ήταν που θέσπισαν αυτά που προτείνει τώρα ο κ.Μίχαλος. Σε αυτούς τους νόμους προβλέπεται η δυνατότητα των εργοδοτών να μετατρέπουν τις συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε μερικής απασχόλησης και να εφαρμόζουν τη λεγόμενη «εκ περιτροπής εργασία». Το ότι οι διατάξεις αυτές δεν εφαρμόστηκαν γενικευμένα μέχρι σήμερα οφείλεται κυρίως στις αντιδράσεις της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος. Ας αφήσουν λοιπόν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ τα κροκοδείλια δάκρυα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εδώ και τώρα την κατάργηση των δύο νόμων των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που επιτρέπουν την εφαρμογή των αντεργατικών προτάσεων Μίχαλου. Και καλούμε την εργατική τάξη και την Νεολαία να ξεσηκωθούν για να μην επιστρέψουν σε εργασιακές σχέσεις γαλέρας."

To Γραφείο Τύπου