Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/04/2006

Δήλωση του Ν.Βούτση για το 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ

Ο Ν.Βούτσης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ δήλωσε τα εξής, σε σχέση με την διεξαγωγή του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στην Αθήνα, στο οποίο συμμετέχει ο Συνασπισμός και η Νεολαία του, από τις 4 έως τις 7 Μάη:

«Η τετραήμερες εκδηλώσεις με συμμετοχή χιλιάδων πολιτών από όλη την Ευρώπη και η μεγάλη διαδήλωση της 6ης Μαΐου θα αποτελέσουν μια μεγάλη γιορτή δημοκρατίας, με σεβασμό στην διαφορετικότητα και με υψηλό πολιτικό και κινηματικό πολιτισμό.

Θα είναι μια μεγάλη διεθνής συμβολή στα αντιπολεμικά κινήματα για να σταματήσουν οι πόλεμοι και να ηττηθεί η πολιτική των ΗΠΑ και των προθύμων. Θα είνάι μια συγκλονιστική εμπειρία διαβουλεύσεων και δράσεων ανταγωνιστικών με τα δόγματα, τα στερεότυπα και τις συνέπειες της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Τα συνθήματα για το ότι «οι άνθρωποι είναι πάνω από τα κέρδη» και ο αγώνας για να αλλάξει η Ευρώπη και ο κόσμος θα αποκτήσουν, μέσα από τις εκδηλώσεις της Αθήνας, μια νέα δυναμική και θα εκφράσουν τη συμβολή των κινημάτων στην αλλαγή των συσχετισμών, μέσα στην Ευρώπη και σε κάθε χώρα ξεχωριστά.

Λυπούμαστε γιατί θα απογοητευτούν όσοι - δυστυχώς - απέχουν με δήθεν αριστερές κορώνες περί «ανεμομαζεμάτων» και θεωρούν αυτή τη μεγάλη γιορτή κοινής δράσης και αγώνα ως απόδειξη της ενσωμάτωσης της Αριστεράς!

Προειδοποιούμε, επίσης, τους μηχανισμούς που έχουν εξαπολύσει ήδη μια επιχείρηση τρομολαγνείας και κατασκευάζουν μια εικόνα επικινδυνότητας για να δικαιολογηθεί η αστυνομοκρατία, ότι θα εκτεθούν για μια ακόμη φορά και μάλιστα σε διεθνή κλίμακα. Ας το κατανοήσουν έγκαιρα.

Η μεγάλη γιορτή δεν μπορεί να σκιαστεί.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου