Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
05/12/2008

Σοβαρές ζημιές λόγω ανεμοθύελλας στο λιμενοβραχίονα της Κορώνης και σε αλιευτικά σκάφη

Ερώτηση Ε.Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, Θ.Δρίτσα προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Ε.Ν.Α.Ν.Π.

Τη νύχτα της Τετάρτης και το πρωινό της Πέμπτης 4 Δεκεμβρίου μεγάλη ανεμοθύελλα  και ισχυρή φουρτούνα κατέστρεψαν το λιμενοβραχίονα της Κορώνης. Αποτέλεσμα είχε να βυθιστούν δέκα μικρές βάρκες και να κινδυνεύουν όλες οι υπόλοιπες.

Δεδομένου ότι στην περιοχή της Κορώνης η αλιεία αποτελεί τη βασική βιοποριστική απασχόληση πενήντα και πλέον οικογενειών - μέρος των οποίων έχει πληγεί εξαιτίας της καταστροφής των σκαφών τους από τα έντονα καιρικά φαινόμενα - υπάρχει ανάγκη για άμεση ενίσχυση τους καθώς και για χρηματοδότηση για την επισκευή του λιμενοβραχίονα με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Δεδομένου επίσης, ότι ο Δήμαρχος Κορώνης έχει ενημερώσει το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την κυβέρνηση για το μέγεθος της καταστροφής,

ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί,

1.    Προτίθενται να αποζημιώσουν τους πληγέντες αλιείς;

2.    Προτίθενται να χρηματοδοτήσουν άμεσα την ανακατασκευή του λιμανιού της Κορώνης με διαδικασίες κατεπείγοντος ως έκτακτο γεγονός;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου

Θοδωρής Δρίτσας